Aktuelne vijesti

Uspješne priče naših diplomiranih studenata - prvi dio


Jasmina Zukančić iz Tuzle upisala je studij Poslovne informatike u prvoj generaciji studenata Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom. Njene utiske iz te 2012. godine o studiju na Visokoj školi eMPIRICA možete pogledati u videu „Visoka škola eMPIRICA“ na naslovnici naše web stranice. 

Diplomirala je 11.12.2015. godine, sa temom završnog rada „Metode i tehnike upravljanja projektom na primjeru izgradnje hotela „Srebrenica“ u Srebrenici“, i dobila dvojnu diplomu: Visoke škole eMPIRICA i Visoke škole za poslovne nauke iz Ljubljane.

Jasmina je mlada, inteligentna i ambiciozna diplomantica, koja je odmah poslije završetka studija poslala aplikacije za zaposlenje na više adresa, od kojih je sa četiri dobila poziv na razgovor: iz Beograda za poziciju sales manager, iz brokerske kuće u Londonu, iz kompanije StellarSearch u Londonu za poziciju digital executive, te kompanije Vision for Development and Project Management iz Dohe, Qatar, za poziciju project assistant 

Jasmina nam se danas javila ovom porukom:

„Ne možete zamisliti koliko sam sretna što sam vas upoznala i što eMPIRICA postoji. Dobila sam poziciju iz snova za platu iz snova. Radim već drugi mjesec za kompaniju iz Dohe, Qatar, kao project assistant, i mnogo sam srećna što ste mi pružili vrhunsko znanje koje zaista koristim i primjenjujem u poslu.  Trenutno radim iz Tuzle, ali poslovna putovanja bi trebala krenuti u ovoj godini. Po diplomiranju sam se našla u rijetkoj poziciji da mi kod izbora poslodavca još samo zarada igra ulogu, i da mogu da biram gdje ću da radim.“, kaže Jasmina, i nastavlja o svojim iskustvima u traženju zaposlenja: „Istovremeno sam prošla nekoliko krugova intervjua i testiranja i u kompaniji StellarSearch, koja je partner Googlea, gdje sam prvo imala intervju sa gospodinom iz Londona putem Skypea, a zatim testiranje iz matematike i logistike sa 100% uspjehom, da bi mi ostao sada finalni krug prezentacija koje treba da uradim, za poziciju digital excecutive u ovoj kompaniji. Niti jedan intervju nisam imala na našem jeziku, tako da sada i razmišljam na engleskom.“

Jasmina na pocetku studija - svecani akademski cas 2012. godine

Jasmina na početku studija - Svečani akademski čas 2012. godine

 Za kraj ima i poruku za druge mlade ljude: „Želim da osvijestim mlade ljude da se zaista trud isplati i da se može bez ikakvih veza postići sve ako uistinu posjedujete kvalitetno obrazovanje. Mojim primjerom, na vlastito zadovoljstvo, pobijam mišljenja građana o privatnom obrazovanju, jer sam se sama uvjerila da sam na eMPIRICI dobila kvalitetnije i upotrebljivije obrazovanje nego na javnom univerzitetu na kom sam prethodno studirala.“

 Jasmina tokom studija na tutorijalima za studente na daljinu

Jasmina tokom studija - tutorijali za studente na daljinu

Za sve koje interesuju Jasminina iskustva tokom studija na Visokoj školi eMPIRICA, rekla nam je da će rado odgovoriti na upite putem mail adrese Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Uskoro ćemo objaviti priče i drugih diplomanata Visoke škole eMPIRICA, koji su također bili uspješni u pronalaženju prvog zaposlenja.

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics