Aktuelne vijesti

eMPIRICA najposjećenija na sajmovima obrazovanja

Visoka škola eMPIRICA je učestvovala na prvom Sajmu visokog obrazovanja u Tuzli, koji je održan  07. i 08.04.2016. godine. Učešće je uzelo 25 visokoškolskih ustanova iz BiH, Srbije i Slovenije. Posjećenost je bila izuzetno velika i maturanti različitih srednjih škola sa područja Tuzlanskog kantona, koji su organizovano posjetili sajam, izrazili su veliki interes za obrazovnu ponudu Viskoke škole eMPIRICA.

Visoka škola eMPIRICA je imala priliku da prezentuje svoje studijske programe, koje izvodi u Brčkom i Tuzli, programe Cisco akademije i certifikacijske programe Certiport testnog centra. Učenici su informisani su o načinima studiranja, strukturi studijskih programa: Inženjerska informatika i Poslovna informatika i učenici su imali priliku da se upoznaju sa savremenom ICT opremom kao što su Cisco VoIP telefoni, Raspberry Pi, sistem za video konferencije, itd. Pred navedenog, studenti su mogli da se upoznaju sa savremenom literaturom koja se koristi na Visokoj školi eMPIRICA i pogledaju završne radove naših najuspješnijih studenata.


Visoka škola eMPIRICA je organizovala takmičenja u poznavanju informacijsko-komunikacijskih tehnologija sa vrijednim nagradama, a najbolji takmičari su osvojili vaučere u vrijednosti od po 99 KM, koji će im omogućiti da polažu jedan od Microsoft Office Specialist ispita i steknu prestižni Microsoft certifikat. Polaganjem ovog testa učenici će ući u konkurenciju za MOS takmičenje na nivou BiH, gdje je glavna nagrada putovanje na Floridu, SAD. 

Prethodnog mjeseca Visoka škola eMPIRICA je učestvovala na još jednom sajmu - Sajmu srednjih škola i fakulteta koji se organizovao u Tešnju. To je bila treća organizacija sajma koji je bio sastavni dio kulturno-sportske manifestacije "Tešanjsko proljeće“. Odaziv izlagača ove godne je bio veći, te je na sajmu je učestvovalo 8 srednjih škola i 22 visokoškolske ustanove sa teritorije BiH.

Sajam je bio organizovan u okviru jednog dana i Visoka škola eMPIRICA je i tu uspješno prezentovala svoje studijske programe, centre, akademije i resurse. Organizovan je i niz mini takmičenja gdje su učenici mogli osvojiti poklon pakete a dva najbolja takmičara su osvojila vaučere za MOS certifikate.

 


Posebnu zainteresiranost je izazvala i informacija o predstojećem takmičenju eMPIRICA ICT Challenge 2016, koje se održava 23. aprila i 07. maja 2016. godine u Tuzli i Brčkom, a na kojem takmičari mogu da osvoje jednu od 10 vrijednih stipendija do 2500 KM.  

Na oba sajma učenici su pokazali veliki interes za ponudu Visoke škole eMPIRICA te su naši štandovi bili među najposjećenijima. Učenici su imali mnoštvo pitanja za prisutne nastavnike i osoblje, posebno im je interesantna bila mogućnost  dobijanja diplome (dvojna diploma) iz zemlje članice Evropske Unije koju Visoka škola eMPIRICA nudi na svom studijskom programu Poslovna informatika, kao i mogućnost dobijanja besplatnih Cisco certifikata koje nudi studijski program Inženjerska informatika.

Visoke škole eMPIRICA nosi izuzetno pozitivne impresije sa oba sajma, i ima želju da i iduće godine bude aktivan učesnik ovih ali i sličnih sajmova.

 

 

 

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics