Aktuelne vijesti

eMPIRICA ICT Challenge 2016 - osvoji stipendiju od 2500 KM

 

Ako voliš informatiku, ovo je izvrsna prilika za tebe! Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA poziva te da se prijaviš na takmičenje u znanju iz oblasti informacijsko-komunikacijskih tehnologija koje se održava u Tuzli 23.04.2016. godine i u Brčkom 07.05.2016. godine i osvojiš vrijednu stipendiju za upis na studij eMPIRICE.

 

Šta je eMPIRICA ICT CHALLENGE?

eMPIRICA ICT CHALLENGE je takmičenje u znanju iz oblasti informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT), na kom će se provjeravati teorijske osnove iz gotovo svih područja IKT, kao i opšta informisanost o aktuelnim temama iz svijeta informacijskih i komunikacijskih tehnologija.

eMPIRICA ICT Challenge 2015 - dio učesnika na takmičenju u Tuzli

 

Kako se prijaviti?

Na takmičenje se mogu prijaviti svi učenici četvrtih razreda srednjih škola iz BiH, kao i kandidati koji su ranije završili četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje. Za prijavu je potrebno popuniti OBRAZAC za prijavu.

 

Mjesto i datum održavanja

Takmičenje će se održati na Visokoj školi eMPIRICA u Tuzli, u subotu 23. aprila 2016. godine, i u Brčkom, u subotu 07.05.2016. godine s početkom u 10 sati.

 

Nagrade: 10 stipendija u iznosima od 500 do 2500 KM za upis na studij eMPIRICE.

Deset kandidata koji ostvare najbolje rezultate dobiće vrijednu stipendiju za upis na Visoku školu eMPIRICA, za jedan od studijskih programa: Inženjerska informatika (sa integriranom Cisco akademijom) ili Poslovna informatika (sa dvojnom BiH-SLO diplomom), uz odabir načina studiranja (redovan studij ili studij na daljinu), i odabir mjesta studiranja (Brčko ili Tuzla), u iznosima od 500 do 2500 KM.

 

Faze takmičenja

U prvoj fazi takmičenja kandidati polažu on-line test za provjeru znanja u oblasti IKT. Rangiranje najboljih deset kandidata se vrši na osnovu osvojenih bodova na testu, i to samo u slučaju da kandidati ostvare više od 50% bodova. U slučaju da neki od deset kandidata koji ostvare najbolje rezultate imaju isti broj bodova, za njih se organizuje druga faza takmičenja, u kojoj će kandidati imati priliku pokazati svoju kreativnost i motiviranost u razgovoru sa eMPIRICA timom. Na osnovu bodova ostvarenih u drugoj fazi sačiniće se konačna rang lista najboljih deset kandidata. Sa ostalim propozicijama takmičenja takmičari će biti upoznati prije testiranja.

 

PRIHVATI IZAZOV I PRIJAVI SE

Prijavi se najkasnije do 20. aprila (Tuzla), odnosno 04. maja (Brčko) 2016. godine, putem OBRASCA za prijavu.

Imena pobjednika biće objavljena i na web stranici Visoke škole eMPIRICA. Za više informacija o studijskim programima na Visokoj školi eMPIRICA posjetite linkove:

INŽENJERSKA INFORMATIKA

POSLOVNA INFORMATIKA

Zašto je mudro odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA pogledajte OVDJE.

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics