Aktuelne vijesti

Predstavnica Britanske ambasade posjetila eMPIRICU

Šefica Odjela za trgovinu i investicije Britanske ambasade u BiH, gđa. Alma Kadunić, bila je u posjeti Visokoj školi eMPIRICA u srijedu, 02.03.2016. godine. Na sastanku koji je upriličen sa predstavnicima Visoke škole eMPIRICA razgovaralo se o raznim temama iz oblasti visokog obrazovanja, radu Visoke škole eMPIRICA i njenom uticaju u regiji, te je otvoren put za razne vidove saradnje.

S obzirom na to da je Britanska ambasada u BiH stipendirala jednog od naših predavača za učešće u konferenciji „Nove tehnologije u obrazovanju“ koja se održala u Beogradu, gđu. Kadunić je prvenstveno interesovalo kako i u kojoj mjeri Visoka škola eMPIRICA primjenjuje moderne tehnologije u nastavno-obrazovnom procesu. Nakon detaljne prezentacije studijskih programa, IKT i obrazovnih resursa, metodologije izvođenja nastave i organizacionih centara Visoke škole eMPIRICA, predstavnica Britanske ambasade je pohvalila zastupljenost modernih tehnologija na našoj Visokoj školi i generalno je pohvalila naš rad i zalaganje u okviru obrazovanja.

Gđa. Kadunić je također izrazila zadovoljstvo radom našeg Ureda za međunarodnu saradnju i učešćem u projektima finansiranim od strane Evropske unije. U okviru toga, izrazila je zainteresovanost da nas poveže sa drugim univerzitetima i kompanijama iz Velike Britanije kao i Britanskim vijećem u BiH, u svrhu sklapanja partnerstava i potencijalnog zajedničkog rada na drugim projektima.

Predstavnica Britanske ambasade je napustila naše prostorije sa izrazito pozitivnim utiscima i željom da se nastavi saradnja između Britanske ambasade u BiH i Visoke škole eMPIRICA.

 

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics