Aktuelne vijesti

Održan Sat kodiranja u Brčkom i Tuzli

Visoka škola eMPIRICA je u ponedjeljak 07.12.2015. godine  organizovala „Sat kodiranja“ za učenike osnovnih i srednjih škola, kao i studente Visoke škole eMPIRICA, u svojim prostorijama u Brčkom i Tuzli. Osnovni motiv pristupanja ovom globalnom događaju je uključivanje mladih iz BiH u globalne obrazovne trendove te njihovo usmjeravanje ka računarskim zanimanjima kao najtraženijem pozivu 21. vijeka, te uključivanje što većeg broja osnovnih i srednjih škola u proces edukacije učenika i sticanje njihovih prvih programerskih iskustava, a sve u okviru globalnog događaja – „Sata kodiranja“, kojim se u cijelom svijetu obilježava sedmica edukacije u računarskim naukama.

Pored studenata Visoke škole eMPIRICA, u ovom informatičko-edukativnom događaju učestvovali su su učenici Ekonomske škole i Tehničke škole iz Brčkog, te učenici Osnovne škole „Sjenjak“, Gimnazije „Meša Selimović“  i Srednje elektrotehničke škole iz Tuzle.

Učenice osnovnih škola pravile su igricu Frozen dok su učenici pravili igricu Star Wars. Učenici srednjih škola su radili na izgradnji aplikacije pomoću Touch Develop razvojnog alata. Prateći upute instruktora, kao i video tutorijale, učenici su uspješno napravili traženu aplikaciju koja je bila interaktivnog karaktera. Studenti  Visoke škole eMPIRICA imali su za zadatak da naprave vlastitu aplikaciju na osnovu predloška služeći se razvojnim okruženjem Code Studio. Među njihovim razvojnim projektima bit će izabrane najbolje aplikacije i najuspješniji studenti će biti nagrađeni vaučerima u vrijednosti 95 KM za pristup MOS (Microsoft Office Specialist) testu, a u okviru MOS svjetskog prvenstva 2016, koje se organizuje u Certiport testnim centrima Visoke škole eMPIRICA. Svi učesnici „Sata kodiranja“ su dobili certifikat o učešću i poklone.

„Sat kodiranja“ je globalni pokret koji učenicima širom svijeta želi da predstavi osnove programiranja i da im približi algoritamski način razmišljanja. Tako je do sada  registrovano 123.169 događaja u preko 160 zemalja svijeta, a samo prošle godine u „Satu kodiranja“ uzelo je učešće preko 60 miliona učenika i studenata. Ove godine, sa ukupnim brojem od preko 200 polaznika „Sata kodiranja“ na Visokoj školi eMPIRICA, dajemo svoj doprinos naporu da se 100 miliona mladih ljudi uključi u ovaj globalni događaj.

Ovako smo se družili sa učenicima srednjih škola i studentima eMPIRICE u Brčkom, tokom Sata kodiranje.

A ovako smo se družili sa učenicima osnovnih i srednjih škola iz Tuzle, kao i studentima eMPIRICE u Tuzli. 

 

 

 

 

 

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics