Aktuelne vijesti

eMPIRICA organizuje Sat kodiranja u Brčkom i Tuzli

Živimo u svijetu u kom smo okruženi tehnologijama. Znamo da, bez obzira na polje za koje se naši mladi odluče, njihove šanse za uspjeh će umnogome zavisiti od njihovog razumijevanja kako tehnologije funkcionišu.

Zbog toga se Visoka škola eMPIRICA priključuje najvećem obrazovnom događaju u historiji - Satu kodiranja (Hour of Code), koji će se održati u toku sedmice edukacije o računarskim naukama (07.-13. decembra 2015. godine), a koji organizuje neprofitna organizacija Code.org. Prošle godine se u jednoj sedmici 60 miliona učenika i studenata širom svijeta oprobalo u računarskim naukama.

Naš Sat kodiranja je poruka da je Visoka škola eMPIRICA spremna da podučava u ovim fundamentalnim vještinama 21. vijeka. Kako bismo povećali broj programerskih aktivnosti, želimo da učinimo naš Sat kodiranja još većim. Ove godine povezaćemo učenike i studente širom svijeta, kako bismo zajedno dostigli broj od 100 miliona učesnika.

 

Neka naši učenici i  studenti postanu dio globalnog događaja - Sata kodiranja, koji Visoka škola eMPIRICA ove godine organizuje istovremeno u Brčkom i Tuzli, u ponedjeljak, 07.12.2015. godine, u terminu 09-14 sati, prema sljedećem rasporedu:

Brčko:

  • 10-11     učenici Ekonomske škole
  • 11-12     učenici Tehničke škole 
  • 12-13     učenici Ekonomske škole
  • 13-14     učenici Gimnazije "Vasa Pelagić" i studenti Visoke škole eMPIRICA

 

Tuzla:

  • 09-10     učenici Osnovne škole "Sjenjak"
  • 10-11     učenici Gimnazije "Meša Selimović"
  • 11-12     učenici Elektrotehničke škole
  • 12-13     studenti Visoke škole eMPIRICA

Svako će imati koristi ako nauči osnove kodiranja - ovo je prilika da zajedno promijenimo budućnost obrazovanja u računarskim naukama.

Ovako smo se družili na Satu kodiranja prošle godine na Visokoj školi eMPIRICA u Brčkom:

Više o ovom globalnom događaju možete pročitati OVDJE.

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics