Aktuelne vijesti

Zajedničkim akademskim časom započela nova akademska godina u Brčkom i Tuzli

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA je u ponedjeljak, 05. oktobra 2015. godine, upriličila svečani akademski čas za novu generaciju svojih studenata čime je i službeno obilježen početak nastave u novoj akademskoj godini. Akademski čas je počeo u isto vrijeme u Brčkom i Odjeljenju u Tuzli, koje je danas dočekalo svoju prvu generaciju brucoša. Uz upotrebu najsavremenijih ICT tehnologija, studenti i nastavnici koji su se fizički nalazili u Brčkog i Tuzli susreli su  se u zajedničkom virtualnom prostoru.

Akademskom času se odazvao veliki broj brucoša, kojima su se obratili direktor Visoke škole eMPIRICA i dekanesa Visoke škole za poslovne nauke iz Ljubljane - suosnivača Visoke škole eMPIRICA.

Direktor,mr.sci. Muhdin Mujačić se obratio studentima, rekavši: „Uspješna je godina iza nas, puna nastojanja da dokažemo svoju kvalitetu i da pružimo obećano svojim studentima - da ćemo ih učiniti istinskim stručnjacima, dobrim zaposlenicima, poželjnim saradnicima, odgovornim građanima. Smatramo, a u tome od svojih studenata dobijamo brojne potvrde, da dato obećanje predanim radom i zalaganjem nastavnog osoblja svakodnevno ispunjavamo. Dokaz su naši prvi diplomanti koji su uspješno okončali studij ove godine kao i prva zaposlenja naših već bivših studenata.“ Dalje je istakao: „Vas, dragi brucoši, dočekujemo sa pažljivo odabranim nastavnim osobljem educiranim za izvođenje tehnološki potpomognute nastave, pripremljenim multimedijskim obrazovnim sadržajima za studij na daljinu, modernom laboratorijskom opremom, u novim i opremljenim predavaonicama. Sve ove uslove i pogodnosti smo kreirali sa namjerom da što kvalitetnije ispunimo osnovne ciljeve Visoke škole eMPIRICA koji se sastoje u sljedećem: stvaranje zdravog i uređenog visokoškolskog okruženja u kojem će studenti imati priliku da steknu kvalitetno obrazovanje – ne samo diplomu, nego i znanja i vještine, gradeći istovremeno sistem kvaliteta baziran na Standardima i smjernicama za osiguranje kvaliteta u Evropskom prostoru visokog obrazovanja koji će  eMPIRICU svrstati u konkurentne partnere u okruženju. “

Na kraju, direktor Mujačić je podsjetio da, pored pažljivo odabranog akademskog osoblja koje dolazi iz BiH, R Slovenije, R Srbije i R Austrije, te moderne ICT opreme, Visoka škola eMPIRICA svojim studentima pruža dvojnu BIH-slovenačku diplomu na studijskom programu Poslovna informatika, te besplatnu edukaciju prema svjetski priznatom Cisco Networking Academy programu na studijskom programu Inženjerska informatika.

Putem WebEx sistema studentima se iz Ljubljane obratila dr.sci. Julija Lapuh Bele, dekanesa Visoke škole za poslovne nauke, čiju dvojnu diplomu stiču studenti Visoke škole eMPIRICA.  Dekanesa Bele je izrazila ponos i radost što su studenti odlučili svoje obrazovanje povjeriti Visokoj školi eMPIRICA, te im zaželila uspješan studij, uz napomenu da tržišta rada u BiH i zemljama Evropske Unije imaju kontinurani porast potražnje za stručnjacima IT profila, i da je to jedno od rijetkih zanimanja u kojima svršeni diplomci brzo pronalaze kvalitetna radna mjesta. 

Studenti su nakon svečanog akademskog časa prisustvovali obuci za korištenja eCampus platforme za učenje na daljinu i softverskih alata iz paketa Microsoft DreamSpark koje će koristiti tokom studija, a koje besplatno dobijaju kao studenti eMPIRICE. Također, brucoši u Brčkom su prisustvovali uvodnim predavanjima iz predmeta Uvod u računarstvo i informatiku, a studenti u Tuzli su prisustvovali predavanjima iz predmeta Informacijski sistemi.  Studenti su izrazili svoje zadovoljstvo i spremnost da, uz stručna predavanja i savremenu ICT opremu, usvoje kvalitetna i primjenjiva znanja iz oblasti informacijskih i komunikacijskih tehnologija, te iz oblasti ekonomije i  poslovanja.

 

 

 

Upis studenata u akademskoj 2020/2021 godini

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – transnacionalni studij

Visoka škola eMPIRICA i Visoka šola za poslovne vede iz Ljubljane dobili su od Slovenačke agencije za osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju NAKVIS (www.nakvis.si) odobrenje da mogu na Visokoj školi eMPIRICA izvoditi transnacionalni studij na studijskom programu Poslovna informatika uz izdavanje dvojne BiH-SLO diplome.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics