Aktuelne vijesti

Student Visoke škole eMPIRICA učesnik najvećeg IKT događaja u Evropi

U okviru programa „Horizont 2020“, kog finansira Evropska komisija i koji je ujedno i najveći sistem finansiranja za inovacije i istraživanje na svijetu, u saradnji sa Fondacijom za nauku i tehnologije, organizuje se najveći IKT događaj godine – ICT 2015: Inovacija, Povezivanje, Transformacija, koji će se održati od 20. do 22. oktobra ove godine u Lisabonu, Portugal. Sa preko 5000 učesnika „ICT 2015“ će u toku tri dana biti u žiži IKT događanja gdje će se okupiti poznati istraživači, političari, nacionalni i evropski donosioci odluka i poduzetnici, kako bi raspravljali o najnovijim politikama i inicijativama Evropske komisije u području IKT-a, učestvovali u sesijama umrežavanja kako bi se kreirao evropski konzorcij, prisustvovali izložbi posvećenoj uspješnim IKT projektima i mnogim drugim aktivnostima.

Na poziv za stipendiju za učešće na ovoj konferenciji, koji je bio otvoren do 31. maja ove godine, imali su pravo aplicirati studenti, mladi istraživači i inovatori iz EU zemalja i zemalja koje su pristupile programu „Horizont 2020“, a kao glavni kriterij za odabir učesnika bila je motivacija i zainteresovanost za informacijsko-komunikacijske tehnologije i tečno poznavanje engleskog jezika. Sa ponosom možemo reći da je jedan od ukupno 40 učesnika iz čitave Evrope koji su dobili punu stipendiju za učešće na konferenciji student prve godine Inženjerske informatike sa Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA, Aleksandar Todorović.

Stipendistima su obezbijeđeni besplatan ulaz, hrana i piće na događaju; avionska ili vozna karta za prijevoz iz evropskih zemalja do Lisabona, kao i smještaj u obližnjem hotelu, će također biti finansirani od strane Evropske komisije.

Naš student će učestvovati u nizu aktivnosti od kojih su neke: aktivno učešće u posebnim sesijama na konferenciji; pisanje blog postova o konferenciji, sesijama ili drugim događajima tokom „ICT 2015“; identifikovanje IKT projekata finansiranih od strane EU, koji su značajni za sve studente, mlade istraživače i inovatore; dijeljenje sadržaja konferencije, kao i ličnih impresija, sa javnošću putem društvenih mreža; izbor najboljih izložbenih štandova koji će kasnije biti nagrađeni. Aleksandar će također biti u prilici da se upozna i poveže sa poznatim istraživačima i poduzetnicima i prisustvuje predstavljanju aktuelnih istraživačkih projekata iz oblasti IKT.

Aleksandar smatra da će mu ovo iskustvo omogućiti da unaprijedi svoje online prisustvo, predstavi široj publici projekte na kojima je do sada radio i dobije ideje za nove. „Moj cilj tokom učešća na ovoj konferenciji prvenstveno jeste da proširim mrežu poznanstava i time povećam svoje šanse za zaposlenje nakon završetka studija“, izjavio je Aleksandar. Naš student je izuzetno aktivan u polju IT-a i izvan svojih fakultetskih obaveza: piše vlastiti blog, sarađuje sa poznatim domaćim IT blogovima i radi na raznim open source projektima (http://opensource.com, http://r3bl.github.io/, http://kompjuteras.com/, http://linuxzasve.com/, https://elementary.io/, http://opensource.com/opensourcecom-team).

Istakao je važnost IKT-a rekavši: „IKT pomjera granice u tome šta čovječanstvo može postići, a oblasti u kojima su inovacije došle u fazu stagnacije sada doživljavaju fazu rasta inovacija upravo zahvaljujući informacijsko-komunikacijskim tehnologijama.“

 

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics