Aktuelne vijesti

Konkurs za upis studenata u prvu godinu studija u akademskoj 2015./2016. godini u Tuzli

Ovdje možete preuzeti  PRIJAVU NA KONKURS ZA UPIS - ODJELJENJE U TUZLI

K O N K U R S

ZA UPIS STUDENATA U PRVU GODINU PRVOG CIKLUSA STUDIJA NA VISOKOJ ŠKOLI RAČUNARSTVA I POSLOVNIH KOMUNIKACIJA eMPIRICA U BRČKO DISTRIKTU BIH - ODJELJENJE U TUZLI U AKADEMSKOJ 2015./2016. GODINI

 Član 1.

Pravo učća na Konkursu imaju kandidati državljani BiH, strani državljani i lica bez državljanstva, koji su završili srednju školu u četvorogodišnjem trajanju u Bosni i Hercegovini, kao i kandidati koji su srednju školu završili izvan Bosne i Hercegovine, a za koje je nakon postupka nostrifikacije, odnosno ekvivalencije, utvrđeno da imaju završeno odgovarajuće srednje obrazovanje.

Član 2.

Na Visoku školu računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA  – Odjeljenje u Tuzli u akademskoj 2015./2016. godini u I. godinu prvog ciklusa studija prvi puta će se upisati sljedeći broj studenata: 

 

Studijski program

 

Način studiranja

Redovan studij

Studij na daljinu

Inženjerska informatika (3 godine, 180 ECTS)

Zvanje: Bachelor inženjerske informatike

30

 

50

Poslovna informatika (3 godine, 180 ECTS)

Zvanje: Bachelor poslovne informatike

30

50

 

Član 3.

 U provođenju konkursnog postupka Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA će na Odjeljenju u Tuzli organizovati dva upisna roka. Ukoliko se ne popuni broj slobodnih mjesta u ovim upisnim rokovima, obavit će se prijem prijava i izbor kandidata u dodatnom upisnom roku.

PRVI UPISNI ROK

 -          podnošenje prijava vršit će se od 22.06.2015. do 15.07.2015. godine; 

 -          spisak primljenih kandidata objavit će se 15.07.2015. godine; 

 -          upis primljenih kandidata obavit će se od 16.07.2015. do 18.07.2015. godine.

 DRUGI UPISNI ROK

 -          podnošenje prijava vršit će se od 17.08.2015. do 19.09.2015. godine; 

 -          spisak primljenih kandidata objavit će se do 21.09.2015. godine; 

 -          upis primljenih kandidata obavit će se od 21.09.2015. do 26.09.2015. godine.

 Član 4.

 Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA – Odjeljenje u Tuzli upisuje utvrđeni broj studenata prema opštim i pojedinačnim kriterijima. Opšti kriteriji odnose se na postignuti uspjeh u srednjoj školi (75%), a  pojedinačni kriteriji odnose se na prosjek ocjena iz predmeta Matematika i Informatika (25%). Prijemni ispit se ne organizuje, osim u slučaju da broj prijavljenih kandidata bude veći od preostalog broja slobodnih mjesta na upisnom roku.

 Član 5.

 U obrascu Prijave na konkurs za upis, koja se može dobiti u Studentskoj službi  ili na web stranici Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA: www.empirica.ba, kandidati moraju naznačiti studijski program na koji se žele upisati, te odabrati način studiranja: redovan studij ili studij na daljinu.

 Uz prijavu se obavezno prilažu:

 -          originali svjedočanstava o završenom I, II, III I IV razredu srednje škole;

 -          original diplome o završenoj srednjoj školi;

 -          izvod iz matične knjige rođenih;

 -          uvjerenje o državljanstvu;

 -          prijava mjesta boravka (CIPS).

Kandidati koji su srednju školu završili u inostranstvu prilažu i rješenje o nostrifikaciji svjedočanstva o završenom srednjem obrazovanju.

 Kandidati koji su strani državljani prilažu i kopiju pasoša.

 Član 6.

 Prijavu na konkurs na propisanom obrascu, sa odgovarajućom dokumentacijom, kandidati su dužni podnijeti u utvrđenom roku lično Studentskoj službi Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA – Odjeljenje u Tuzli, na adresi ul. Zvonka Cerića br. 1, 75000 Tuzla, u terminima koji će biti oglašeni na web stranici www.empirica.ba, ili preporučeno putem pošte na adresu: Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčko distriktu BiH, Bulevar mira bb (Kvadar), 76100 Brčko, Brčko distrikt BiH sa naznakom „Prijava na konkurs za upis na Odjeljenje u Tuzli“.

Za bliža obavještenja kandidati se mogu obratiti Studentskoj službi Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA lično ili putem telefona +38735312350 i +38749230111, te putem e-maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. .

 Član 7.

Prilikom upisa na Visoku školu računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA – Odjeljenje u Tuzli primljeni kandidati su dužni priložiti ljekarsko uvjerenje i dokaz o uplati upisnine i I. rate školarine.

Za upis primljenih kandidata na Visoku školu računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA - Odjeljenje u Tuzli,kandidati prilažu i popunjen propisani upisni materijal:

 -          prijavni list;

 -          upisni list;

 -          semestralni list;

 -          indeks,

 te dvije kolor fotografije formata za indeks, a o čemu će dobiti potrebne informacije putem web stranice www.empirica.ba, ili lično u Studentskoj službi.

 Ovdje možete preuzeti  PRIJAVU NA KONKURS ZA UPIS - ODJELJENJE U TUZLI

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA?

Upis studenata u akademskoj 2020/2021 godini

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – transnacionalni studij

Visoka škola eMPIRICA i Visoka šola za poslovne vede iz Ljubljane dobili su od Slovenačke agencije za osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju NAKVIS (www.nakvis.si) odobrenje da mogu na Visokoj školi eMPIRICA izvoditi transnacionalni studij na studijskom programu Poslovna informatika uz izdavanje dvojne BiH-SLO diplome.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics