Aktuelne vijesti

Svečano otvoreno Odjeljenje Visoke škole eMPIRICA u Tuzli

Sa velikim ponosom, Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA je zvanično svoja vrata otvorila i u Tuzli u srijedu, 10.06.2015. godine. Ceremoniji otvaranja odjeljenja ove visokoškolske ustanove u Tuzli prisustvovale su brojne zvanica iz javnog, privrednog i političkog života Tuzlanskog kantona, kao i drugi brojni prijatelji eMPIRICE.

Prisutne su pozdravili direktor Visoke škole eMPIRICA,  mr.sci. Muhdin Mujačić i direktor Visoke  škole za poslovne nauke iz Ljubljane, koja je suosnivač eMPIRICE, gosp. Darko Bele, istakavši u svom obraćanju: U Visokoj školi za poslovne nauke iz Ljubljane i Visokoj školi eMPIRICA od samog početka stremimo istim vizijama i ciljevima. Osjećamo  da je naša misija edukacija mladih ljudi, da pomoću informacijsko-komunikacijske tehnologije povećaju svoju konkurentnost, produktivnost i zadovoljstvo. Dijelimo jednake poglede na organizaciju škole i na način rada sa studentima. Želimo biti moderna škola sa modernim pristupom do studenata. U središtu obrazovnog procesa mora biti student i njegove potrebe, kao i potrebe društvene zajednice. Visoka škola eMPIRICA već tri godine radi u tom pravcu. Odlični profesori, asistenti, referenti, suvremeni kurikulum, suvremena informacijsko-kominikacijska tehnologija i uslovi rada na školi, te odlični studenti, stvaraju reputaciju škole, a nama osnivačima pružaju zadovoljstvo i daju energiju za daljnji razvoj.“

Od prisutnih članova Vlade Tuzlanskog kantona, riječi podrške uputili su gđa. Mirela Đaković, ministrica razvoja i poduzetništva, te gosp. Hasan Fehratović, ministar prostornog uređenja i zaštite okolice, koji su u svom obraćanju pozdravili rad ustanove, te poželjeli svu sreću u daljnjem radu. Ispred nadležnog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta obratila se pomoćnica ministrice za obrazovanje i nauku gđa mr.sc. Mersija Jahić.

Putem Cisco WebEx sistema, koji se na Visokoj školi eMPIRICA svakodnevno koristi za održavanje predavanja na daljinu putem Interneta, prisutne su pozdravili i gostujući profesori: vanr.prof.dr. Matjaž Debevc, koji se javio sa Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informatike Univerziteta u Mariboru, te doc.dr. Nenad Stefanović sa Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu.

Svečanost otvaranja su uljepšali nastupi hora Gimnazije „Meša Selimović“ pod ravnateljstvom profesorice Sanele Kadrić, i violinistice Emine Ljubunčić.

Medijski pokrovitelj otvaranja bio je Radio Kameleon, a ceremoniju otvaranja su pratile brojne medijske kuće sa prostora Tuzlanskog kantona.

Odjeljenje Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Tuzli nalazi se na adresi: ul. Zvonka Cerića br. 1. Trenutno je otvoren predupis na studijske programe Poslovna informatika i Inženjerska informatika, za redovan i studij na daljinu, o čemu više informacija kandidati mogu dobiti putem e-maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. , te telefona 035/312-350. 

  

 

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics