Aktuelne vijesti

Rezultati eMPIRICA ICT Challenge 2015

Visoka škola eMPIRICA promovira i nagrađuje  kvalitet i kod kandidata koji se odluče na upis jednog od njenih studijskih programa, kroz dodjelu stipendija na osnovu pokazanog znanja u okviru takmičenja u oblasti informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

Kao i prošle godine, i ove su zainteresovani kandidati mogli osvojiti jednu od 10 vrijednih stipendija za upis studija u akademskoj 2015./2016. godini učešćem na takmičenju  eMPIRICA ICT CHALLENGE 2015.

Takmičenje je održano u subotu, 25.04.2015. godine, istovremeno u Brčkom i Tuzli. Na takmičenje se prijavilo 17 kandidata.

Ukupno je 12 kandidata položilo zahtjevan test iz teorijskih osnova gotovo svih područja informacijsko-komunikacijskih tehnologija, kao i opšte informisanosti u ovoj oblasti, koji se sastojao od 50 pitanja.

 Deset najuspješnijih je osvojilo stipendije za upis studija na Visokoj školi eMPIRICA u iznosima kako slijedi:

R.br.

Ime

Prezime

Ostvareni bodovi (%)

Iznos osvojene stipendije

1.

Mirsad

Muharemagić

94

2.500,00 KM

2.

Jasmin

Hadžić

80

2.000,00 KM

3.

Augustin

Pavić

78

1.500,00 KM

4.

Rade

Tomić

70

1.200,00 KM

5.

Jasmin

Bakalović

67

1.000,00 KM

6.

Armin

Eminagić

66

900,00 KM

7.

Eldin

Bečić

65

900,00 KM

8.

Kristijan

Jenei

64

800,00 KM

9.

Dino

Didić

61

800,00 KM

10.

Said

Smajić

60

700,00 KM

 Nakon uvida u rezultate takmičenja, direktor Visoke škole eMPIRICA je donio odluku o dodjeli stipendija u iznosu od 500,00 KM i za preostala dva kandidata koji su položili test, a nisu se plasirali u prvih 10, te su dodijeljene dodatne stipendije, kako slijedi: 

R.br.

Ime

Prezime

Ostvareni bodovi (%)

Iznos osvojene stipendije

1.

Elvir

Užičanin

58

500,00 KM

2.

Mirsad

Mešić

51

500,00 KM

Visoka škola eMPIRICA čestita uspješnim kandidatima na pokazanom znanju i osvojenim vrijednim stipendijama za upis na jedan od studijskih programa Inženjerska informatika (sa integriranom Cisco akademijom) ili Poslovna informatika (sa dvojnom BiH-SLO diplomom), uz odabir načina studiranja (redovan studij ili studij na daljinu).

Osvojene stipendije mogu se preuzeti na Studentskoj službi Visoke škole eMPIRICA u vidu voucher-a, te se mogu iskoristiti prilikom upisa na Visoku školu eMPIRICA u sjedištu u Brčkom ili Odjeljenju u Tuzli, na prvom ili drugom upisnom roku za akademsku 2015./2016. godinu.

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics