Aktuelne vijesti

Konkurs za upis studenata u prvu godinu studija u akademskoj 2015./2016. godini u Brčkom

Ovdje možete preuzeti  PRIJAVU NA KONKURS ZA UPIS

Na osnovu člana 103. Zakona o visokom obrazovanju Brčko distrikta BiH  ("Službeni glasnik Brčko distrikta BiH"  broj 30/09) i  člana 18. Statuta Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčko distriktu BiH, Senat Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčko distriktu BiH raspisuje 

 

K O N K U R S

ZA UPIS STUDENATA U PRVU GODINU PRVOG CIKLUSA STUDIJA NA VISOKOJ ŠKOLI RAČUNARSTVA I POSLOVNIH KOMUNIKACIJA eMPIRICA U BRČKO DISTRIKTU BIH U AKADEMSKOJ 2015./2016. GODINI

 

Član 1.

Pravo učća na Konkursu imaju kandidati državljani BiH, strani državljani i lica bez državljanstva, koji su završili srednju školu u četvorogodišnjem trajanju u Bosni i Hercegovini, kao i kandidati koji su srednju školu završili izvan Bosne i Hercegovine, a za koje je nakon postupka nostrifikacije, odnosno ekvivalencije, utvrđeno da imaju završeno odgovarajuće srednje obrazovanje.

 

Član 2.

Na Visoku školu računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčko distriktu BiH u akademskoj 2015./2016. godini u I. godinu prvog ciklusa studija prvi puta će se upisati sljedeći broj studenata:

 

Studijski program

Redovan studij /

Studij na daljinu

Inženjerska informatika (3 godine, 180 ECTS)

Zvanje: Bachelor inženjerske informatike

 

40

Poslovna informatika (3 godine, 180 ECTS)

Zvanje: Bachelor poslovne informatike

 

40

  

Član 3.

U provođenju konkursnog postupka Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčko distriktu BiH će organizovati jedan predupisni i tri upisna roka. Ukoliko se ne popuni broj slobodnih mjesta u ovim upisnim rokovima, obavit će se prijem prijava i izbor kandidata u dodatnom upisnom roku.

 

PREDUPISNI ROK

-          podnošenje prijava vršit će se od 04.05.2015. do 30.05.2015. godine;

-          spisak primljenih kandidata objavit će se do 01.06.2015. godine; 

-          upis primljenih kandidata obavit će se od 01.06.2015. do 06.06.2015. godine.

 

PRVI UPISNI ROK

-          podnošenje prijava vršit će se od 01.06.2015. do 27.06.2015. godine; 

-          spisak primljenih kandidata objavit će se do 29.06.2015. godine; 

-          upis primljenih kandidata obavit će se od 29.06.2015. do 04.07.2015. godine.

 

DRUGI UPISNI ROK

-          podnošenje prijava vršit će se od 29.06.2015. do 18.07.2015. godine; 

-          spisak primljenih kandidata objavit će se do 20.07.2015. godine; 

-          upis primljenih kandidata obavit će se od 20.07.2015. do 22.07.2015. godine.

 

TREĆI UPISNI ROK

-          podnošenje prijava vršit će se od 17.08.2015. do 19.09.2015. godine; 

-          spisak primljenih kandidata objavit će se do 21.09.2015. godine; 

-          upis primljenih kandidata obavit će se od 21.09.2015. do 26.09.2015. godine.

 

Član 4.

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčko distriktu BiH upisuje utvrđeni broj studenata prema opštim i pojedinačnim kriterijima. Opšti kriteriji odnose se na postignuti uspjeh u srednjoj školi (75%), a  pojedinačni kriteriji odnose se na prosjek ocjena iz predmeta Matematika i Informatika (25%). Prijemni ispit se ne polaže.

Član 5.

U obrascu Prijave na konkurs za upis, koja se može dobiti u Studentskoj službi  ili na web stranici Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčko distriktu BiH: www.empirica.ba, kandidati moraju naznačiti studijski program na koji se želi upisati, te odabrati način studiranja: redovan studij ili studij na daljinu.

Uz prijavu se obavezno prilažu:

-          originali svjedočanstava o završenom I, II, III I IV razredu srednje škole;

-          original diplome o završenoj srednjoj školi;

-          izvod iz matične knjige rođenih;

-          uvjerenje o državljanstvu;

-          prijava mjesta boravka (CIPS).

Kandidati koji su srednju školu završili u inostranstvu prilažu i rješenje o nostrifikaciji svjedočanstva o završenom srednjem obrazovanju.

Kandidati koji su strani državljani prilažu i kopiju pasoša.

 

Član 6.

Prijavu na konkurs na propisanom obrascu, sa odgovarajućom dokumentacijom, kandidati su dužni podnijeti u utvrđenom roku lično ili preporučeno putem pošte Studentskoj službi Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčko distriktu BiH na adresu: Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčko distriktu BiH, Bulevar mira bb (Kvadar), 76100 Brčko, Brčko distrikt BiH.

Za bliža obavještenja kandidati se mogu obratiti Studentskoj službi Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčko distriktu BiH lično ili putem telefona +38749230111,  te putem e-maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. .

 

Član 7.

Prilikom upisa na Visoku školu računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčko distriktu BiH primljeni kandidati su dužni priložiti ljekarsko uvjerenje i dokaz o uplati upisnine i I. rate školarine.

Za upis primljenih kandidata na Visoku školu računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA, kandidati prilažu i popunjen propisani upisni materijal:

-          prijavni list;

-          upisni list;

-          semestralni list;

-          indeks,

te dvije kolor fotografije formata za indeks, a o čemu će dobiti potrebne informacije putem web stranice www.empirica.ba, ili lično u Studentskoj službi.

 

Ovdje možete preuzeti  PRIJAVU NA KONKURS ZA UPIS

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA?

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics