Aktuelne vijesti

Vlada TK dala saglasnost za otvaranje Odjeljenja eMPIRICE u Tuzli

Na 6. sjednici održanoj 14.04.2015. godine, Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o davanju prethodne saglasnosti Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA za organizovanje studija na području Tuzlanskog kantona Odjeljenja Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA od akademske 2015./2016. godine.

Prva generacija studenata na Odjeljenju Visoke škole eMPIRICA u Tuzli bit će upisana u akademskoj 2015./2016. godini, a konkurs za upis studenata bit će objavljen u junu 2015. godine.

Visoka škola eMPIRICA je u martu 2014. godine uputila zahtjev Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona za otvaranje Odjeljenja Visoke škole eMPIRICA u Tuzli. Ministarstvo je imenovalo Komisiju za ocjenu ispunjenosti uslova za osnivanje i početak rada Odjeljenja Visoke škole eMPIRICA u Tuzli, sa liste stručnjaka Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta Bosne i Hercegovine – HEA. Komisija je izvršila analizu Elaborata o opravdanosti osnivanja Odjeljenja Visoke škole eMPIRICA u Tuzli kao i ispunjenosti uslova definisanih Standardima visokog obrazovanja i normativima, te je dostavila Ministarstvu pozitivan konačan izvještaj. Na osnovu izvještaja Komisije, Ministarstvo je predložilo Vladi Tuzlanskog kantona donošenje odluke o davanju saglasnosti za organizovanje studija na području Tuzlanskog kantona Odjeljenja Visoke škole eMPIRICA, što je Vlada i usvojila.  

http://www.vladatk.kim.ba/vlada-tk/rad-vlade/sjednice-vlade/2540-6-rsvtk-14042015

Na Odjeljenju Visoke škole eMPIRICA u Tuzli nastava za prvu generaciju studenata bit će organizovana na dva studijska programa: Inženjerska informatika i Poslovna informatika, uz mogućnost odabira između dva načina studiranja: redovnog studija i studija na daljinu.

Ono što diferencira Visoku školu eMPIRICA od ostalih visokoškolskih ustanova u BiH je činjenica da svojim studentima pruža dvojnu bosanskohercegovačko–slovenačku diplomu na studijskom programu Poslovna informatika, akreditiranu u R Sloveniji, te tako diplomcima omogućava direktan nastavak studija na II ciklusu i zapošljavanje i u zemljama Evropske unije. Pored toga, Visoka škola eMPIRICA svojim studentima pruža edukaciju za potrebe sticanja priznatog Cisco industrijskog certifikata u okviru svoje autorizirane lokalne Cisco akademije mrežnih tehnologija, za studijski program Inženjerska informatika, i to besplatno.

Po prvi puta u Tuzli  budući studenti će moći birati visokoškolsku ustanovu koja im nudi akreditiranu dvojnu bosanskohercegovačko-slovenačku diplomu i edukaciju za sticanje priznatih industrijskih ICT certifikata, te ih priprema za rad u realnom okruženju, za tržišta rada u BiH i EU. 

 

 

 

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics