Aktuelne vijesti

Brčanski maturanti posjetili Visoku školu eMPIRICA

Maturanti brčanskih srednjih škola posjetili su Visoku školu računarstva i poslovnih komunikacija empirica u utorak 24.3. i petak 03.04.2015. godine. Tom prilikom su zainteresovani učenici informisani o načinima studiranja, strukturi studijskih programa: Inženjerska informatika i Poslovna informatika, prezentirana im je eCampus platforma za studij na daljinu, prostorije škole i savremeni ICT resursi koji se na Visokoj školi eMPIRICA koriste u nastavi.

Maturantima je predstavljeno stanje potražnje na tržištima rada u BiH i okruženju, kao i analiza najbrojnijih i najmanje zastupljenih zanimanja na zavodima za zapošljavanje, iz kojih se vidi da su stručnjaci informatičkog profila još uvijek najviše traženi (i odlično plaćeni!) u BiH i cijelom svijetu, a istovremeno najmanje prisutni na evidencijama nezaposlenih.

Učenici su imali mnoštvo pitanja za prisutne nastavnike i osoblje Visoke škole eMPIRICA, posebno im je interesantna bila mogućnost dobijanja diplome (dvojna diploma) iz zemlje članice Evropske unije, koju Visoka škola eMPIRICA nudi na svom studijskom programu Poslovna informatika, te besplatno pohađanje Cisco akademije mrežnih tehnologija na studijskom programu Inženjerska informatika.

Posebnu zainteresiranost je pobudila informacija o predstojećem takmičenju eMPIRICA ICT CHALLENGE 2015, koje će se održati 25. aprila 2015. godine istovremeno u Brčkom i Tuzli, a na kojem takmičari mogu da osvoje jednu od 10 vrijednih stipendija do 2500 KM za studij na Visokoj školi eMPIRICA.  

Kao i prijašnjih godina, druženje sa mladim ljudima koji se nalaze pred jednom od najznačajnih odluka u svom životu – šta studirati, i njihovim ljubaznim profesorima, proteklo je u ugodnoj i radnoj atmosferi, te se osoblje Visoke škole eMPIRICA zahvaljuje na odazivu i zainteriranosti brčanskih srednjoškolaca za studij na jednom od studijskih programa koje ova visokoškolska ustanova nudi. 

                                                            

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics