Aktuelne vijesti

eMPIRICA najposjećenija na sajmu fakulteta

U okviru kulturno-sportske manifestacije "Tešanjsko proljeće“, 27.03.2015. godine održan je drugi po redu Sajam srednjih škola i fakulteta u Tešnju. Na sajmu je prisustvovalo 16 fakulteta, 6 srednjih škola i 7 ostalih obrazovnih centara i institucija sa područja Bosne i Hercegovine.

Visoka škola eMPIRICA je uzela učešće na sajmu, tokom kog je prezentirala svoje studijske programe maturantima srednjih škola sa područja opštine Tešanj i susjednih opština. Učenici su informisani o načinima studiranja, strukturi studijskih programa: Inženjerska informatika i Poslovna informatika, prezentirana im je uživo eCampus platforma koja se koristi za studij na daljinu, kao i drugi ICT resursi koji se na Visokoj školi eMPIRICA koriste u nastavi. Posebnu zainteresiranost je pobudila informacija o predstojećem takmičenju eMPIRICA ICT Challenge 2015, koje će se održati 25. aprila 2015. godine istovremeno u Brčkom i Tuzli, a na kojem takmičari mogu da osvoje jednu od 10 vrijednih stipendija do 2500 KM.  

Među učenicima, posebno maturantima matematičko-informatičkog smjera, vladao je veliki interes za štand i ponudu Visoke škole eMPIRICA, a tome svjedoči činjenica da je od svih štandova naš bio ubjedljivo najposjećeniji tokom cijelog trajanja sajma. Učenici su imali mnoštvo pitanja za prisutne nastavnike i osoblje eMPIRICE, posebno im je interesantna bila mogućnost  dobijanja diplome (dvojna diploma) iz zemlje članice Evropske unije koju eMPIRICA nudi na svom studijskom programu Poslovna informatika. Tokom sajma je u više navrata organizovan i kviz u znanju iz informacijsko-komunikacijskih tehnologija, za grupe od po 5 učenika, na kojima su pobjednici nagrađeni eMPIRICA poklon paketima.

Organizacija sajma je bila odlična, kao i posjećenost, te tim Visoke škole eMPIRICA nosi izuzetno pozitivna iskustva, i želju da i iduće godine bude aktivni učesnik ovog, ali i sličnih sajmova.

 

 

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics