Aktuelne vijesti

eMPIRICA ICT Challenge 2015 - osvoji stipendiju od 2500 KM

 

Ako voliš informatiku, ovo je izvrsna prilika za tebe! Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA poziva te da se prijaviš na takmičenje iz znanja u oblasti informacijsko-komunikacijskih tehnologija i osvojiš vrijednu stipendiju za upis na studij eMPIRICE.

Šta je eMPIRICA ICT CHALLENGE?

eMPIRICA ICT CHALLENGE je takmičenje iz znanja u oblasti informacijsko-komunikacijskih tehnologija, na kom će se provjeravati teorijske osnove iz gotovo svih područja informatike, kao i opšta informisanost o aktuelnim temama iz svijeta informacijskih i komunikacijskih tehnologija.

eMPIRICA ICT Challenge 2014 - dio učesnika na takmičenju u Tuzli

Kako se prijaviti?

Na takmičenje se mogu prijaviti svi učenici četvrtih razreda srednjih škola iz BiH, kao i kandidati koji su ranije završili četverogodišnje srednjoškolsko obrazovanje. Za prijavu je potrebno popuniti OBRAZAC za prijavu.

Mjesto i datum održavanja

Takmičenje će se održati istovremeno u Brčkom i Tuzli, u subotu 25. aprila 2015. godine, s početkom u 10 sati.

Nagrade: 10 stipendija u iznosima od 500 do 2500 KM za upis na studij eMPIRICE.

Deset kandidata koji ostvare najbolje rezultate dobit će vrijednu stipendiju za upis na Visoku školu eMPIRICA, za jedan od studijskih programa: Inženjerska informatika (sa integriranom Cisco akademijom) ili Poslovna informatika (sa dvojnom BiH-SLO diplomom), uz odabir načina studiranja (redovan studij ili studij na daljinu), u iznosima od 500 do 2500 KM.

Faze takmičenja

U prvoj fazi takmičenja kandidati polažu on-line test za provjeru znanja u oblasti ICT. Rangiranje najboljih deset kandidata se vrši na osnovu osvojenih bodova na testu, i to samo u slučaju da kandidati ostvare više od 50% bodova. U slučaju da neki od deset kandidata koji ostvare najbolje rezultate imaju isti broj bodova, za njih se organizuje druga faza takmičenja, u kojoj će kandidati imati priliku pokazati svoju kreativnost i motiviranost u razgovoru sa eMPIRICA timom. Na osnovu bodova ostvarenih u drugoj fazi sačinit će se konačna rang lista najboljih deset kandidata. Sa ostalim propozicijama takmičenja takmičari će biti upoznati prije testiranja.

PRIHVATI IZAZOV I PRIJAVI SE

Prijavi se najkasnije do 23. aprila 2015. godine, putem OBRASCA za prijavu. Imena pobjednika bit će objavljena u srijedu, 29. aprila 2015. godine na web stranici Visoke škole eMPIRICA.

Za više informacija o studijskim programima na Visokoj školi eMPIRICA posjetite linkove:

INŽENJERSKA INFORMATIKA

POSLOVNA INFORMATIKA

Zašto je mudro odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA pogledajte OVDJE.

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – transnacionalni studij

Visoka škola eMPIRICA i Visoka šola za poslovne vede iz Ljubljane dobili su 2012. godine od Slovenačke agencije za osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju NAKVIS (www.nakvis.si) odobrenje da mogu na Visokoj školi eMPIRICA izvoditi transnacionalni studij na studijskom programu Poslovna informatika uz izdavanje dvojne BiH-SLO diplome.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics