Aktuelne vijesti

Održan Sat kodiranja na eMPIRICI

Da li znate da u današnjoj ekonomiji ima 3 puta više računarskih poslova nego studenata koji završe tu struku, i da su računarske nauke fundamentalne za svaku industriju? Uprkos tome, 90% visokoškolskih ustanova ih ne podučava. Na Visokoj školi eMPIRICA pokušavamo to da promijenimo.

Stoga se Visoka škola eMPIRICA danas (09.12.2014.) priključila najvećem obrazovnom događaju u historiji – Satu kodiranja (Hour of Code), koji se održava u cijelom svijetu u okviru sedmice edukacije u računarskim naukama (08.-14. decembar).

 

Prošle godine, 15 miliona učenika i studenata se oprobalo u računarskim naukama u toku jedne sedmice. Ove godine smo se i mi u Brčkom pridružili učenicima i studentima širom svijeta, kako bismo zajedno dostigli broj od 100 miliona učesnika do kraja sedmice.

“Danas smo organizovali ovu aktivnost zajedno sa srednjim školama iz Brčkog, jer smo za ciljanu grupu u našem Satu kodiranja odabrali srednjoškolce i studente eMPIRICE. Učešće je uzelo 60 učenika Tehničke škole, Ekonomske škole i Poljoprivredne škole, zajedno sa  studentima eMPIRICE. U dva sata rada u grupama, polaznici su usvojili prezentiranu metodologiju, te kroz odabrane tutorijale iz oblasti Javascript, HTMLi JAVA, samostalno napravili jednostavnu web stranicu i igricu za iPhone. Polaznici su danas uvidjeli da se za nekoliko sati programiranja može dosta toga napraviti.”, kazao je Muhdin Mujačić direktor Visoke škole eMPIRICA, i dodao: “Programersko zanimanje je trenutno najtraženije u svijetu. Mi, kao visoka škola koja pruža obrazovanje u računarskim i informatičkim naukama, nastojimo mlade zainteresirati da se educiraju i kasnije bave ovim izuzetno traženim poslom.”

Na kraju Sata kodiranja svi polaznici su dobili certifikat o učešću, i prigodne poklone.

 

 

 

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics