Aktuelne vijesti

Sa novom generacijom studenata eMPIRICA započela novu akademsku godinu

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA je u ponedjeljak, 06. oktobra 2014. godine, upriličila svečani akademski čas za novu generaciju svojih studenata, čime je i službeno obilježen početak nastave u novoj akademskoj godini.

 

Akademskom času se odazvao veliki broj brucoša, ali i studenata starijih godina studija, kojima su se obratili direktor Visoke škole eMPIRICA i dekanesa Visoke škole za poslovne nauke iz Ljubljane - suosnivača Visoke škole eMPIRICA. Direktor,mr.sci. Muhdin Mujačić se prvi obratio studentima, rekavši: „Uspješna je godina iza nas, puna nastojanja da dokažemo svoju kvalitetu i da pružimo obećano svojim studentima - da ćemo ih učiniti istinskim stručnjacima, dobrim zaposlenicima, poželjnim saradnicima, odgovornim građanima. Smatramo, a u tome od svojih studenata dobijamo brojne potvrde, da dato obećanje predanim radom i zalaganjem nastavnog osoblja svakodnevno ispunjavamo.“ Dalje je istakao: „Visoka škola eMPIRICA je danas JEDINA visokoškolska ustanova sa sjedištem u Brčkom, koja ima važeću - obnovljenu licencu i koja se nalazi na spisku visokoškolskih ustanova Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja u BiH (www.cip.gov.ba).“

 

Na kraju, direktor Mujačić je podsjetio da, pored pažljivo odabranog akademskog osoblja koje dolazi iz BiH, R Slovenije, R Srbije i R Austrije, te moderne ICT opreme, Visoka škola eMPIRICA svojim studentima pruža dvojnu BIH-slovenačku diplomu na studijskom programu Poslovna informatika, te besplatnu edukaciju prema svjetski priznatom Cisco Networking Academy programu na studijskom programu Inženjerska informatika.

 

Putem WebEx sistema studentima se iz Ljubljane obratila dr.sci. Julija Lapuh Bele, dekanesa Visoke škole za poslovne nauke, čiju dvojnu diplomu stiču studenti Visoke škole eMPIRICA.  Dekanesa Bele je izrazila ponos i radost što su studenti odlučili svoje obrazovanje povjeriti Visokoj školi eMPIRICA, te im zaželila uspješan studij, uz napomenu da tržišta rada u BiH i zemljama Evropske Unije imaju kontinurani porast potražnje za stručnjacima IT profila, i da je to jedno od rijetkih zanimanja u kojima svršeni diplomci brzo pronalaze kvalitetna radna mjesta.

 

Kroz virtualni prostor kreiran na WebEx sistemu studentima su se na daljinu obratili i vanr.prof.dr. Matjaž Debevc sa Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informatike iz Maribora, doc.dr. Andrej Tibaut, sa Građevinskog fakulteta, također iz Mariboru, te mr.sci. Asmir Butković, predavač, iz Sarajeva, koji su angažovani u nastavnom procesu na Visokoj školi eMPIRICA.

 

Studenti su nakon svečanog akademskog časa prisustvovali uvodnim predavanjima iz predmeta Informacijski sistemi i predmeta Digitalni sistemi, te obuci za korištenja eCampus platforme za učenje na daljinu i softverskih alata iz paketa Microsoft DreamSpark koje će koristiti tokom studija. Studenti su izrazili svoje zadovoljstvo i spremnost da, uz stručna predavanja i savremenu ICT opremu, usvoje kvalitetna i primjenjiva znanja iz oblasti informacijskih i komunikacijskih tehnologija, te poslovnih nauka.

 

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics