Aktuelne vijesti

eMPIRICA otvara Odjeljenje u Tuzli

U Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona je u četvrtak, 11.09.2014. godine, upriličen sastanak sa dekanesom dr.sci. Julijom Lapuh-Bele i direktorom g-dinom Darkom Bele Visoke šole za poslovne vede iz Ljubljane, kao i direktorom mr.sci. Muhdinom Mujačićem Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom.

Na sastanku se razgovaralo o otvaranju Odjeljenja Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Tuzli, na osnovu zahtjeva kojeg je ova visoka škola uputila Ministarstvu početkom godine, te sprovedenih Zakonom propisanih postupaka i procedura.  

Na kraju sastanka zaključeno je da će Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona, s obzirom da su ponuđeni novi studijski programi i ispunjeni svi uslovi propisani Zakonom, te da je Komisija za ocjenu ispunjenosti uslova za osnivanje i početak rada dostavila Ministarstvu pozitivan izvještaj, tražiti od Vlade Tuzlanskog kantona saglasnost za otvaranje Odjeljenja Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Tuzli, te uz datu saglasnost izdati Rješenje o ispunjenosti uslova za osnivanje i početak rada Odjeljenja ove visokoškolske ustanove u Tuzli.

Više informacija na službenoj web stranici MONKS TK.

Po prvi puta u Tuzli  studenti će moći birati visokoškolsku ustanovu koja im nudi dvojnu BiH i evropsku diplomu i priznate industrijske ICT certifikate, te ih priprema za rad u realnom okruženju, za tržišta rada u BiH i EU. 

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics