Aktuelne vijesti

Rezultati eMPIRICA ICT CHALLENGE 2014

 

Visoka škola eMPIRICA pružila je mogućnost svim zainteresovanim da osvoje jednu od vrijednih stipendija za upis studija u akademskoj 2014./2015. godini učešćem na takmičenju iz znanja u oblasti informacijsko-komunikacijskih tehnologija - eMPIRICA ICT CHALLENGE 2014.


 

Takmičenje je održano u subotu, 26.04.2014. godine, istovremeno u Brčkom i Tuzli. Na takmičenje su se prijavila 22 kandidata, od kojih je 12 pristupilo provjeri znanja.  


Sedam kandidata je uspješno položilo zahtjevan test iz teorijskih osnova gotovo svih područja informatike, kao i opšte informisanost o aktuelnim temama iz svijeta informacijskih i komunikacijskih tehnologija, osvojivši tako stipendije za upis studija na Visokoj školi eMPIRICA u iznosima kako slijedi:

R.br.

Ime

Prezime

Ostvareni bodovi (%)

Iznos osvojene stipendije

1.

Dino

Čorbić

79

2.500,00 KM

2.

Almedin

Husejnović

76

2.000,00 KM

3.

Kristijan

Meh

73

1.500,00 KM

4.

Mirza

Karamuratović

63

800,00 KM

5.

Emil

Mešanović

61

700,00 KM

6.

Almir

Jašarević

59

600,00 KM

7.

Marko

Milinkov

50

500,00 KM

 

Visoka škola eMPIRICA čestita uspješnim kandidatima na pokazanom znanju i osvojenim vrijednim stipendijama za upis na jedan od studijskih programa Inženjerska informatika (sa integriranom Cisco akademijom) ili Poslovna informatika (sa dvojnom BiH-SLO diplomom), uz odabir načina studiranja (redovan studij ili studij na daljinu).

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics