Aktuelne vijesti

24 studenta uspješno položila prvi semestar Cisco akademije

Studijski program Inženjerska informatika na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčko distriktu BiH je jedini studijski program inženjerske informatike u Bosni i Herzegovini koji studentima omogućava besplatno pohađanje programa Cisco akademije mrežnih tehnologija u okviru samog studija, na način da su 4 semestra CCNA programa Cisco akademije sadržajno preslikana u 4 predmeta studijskog programa. Izvođenjem nastave u savremeno opremljenoj Cisco laboratoriji studenti se već tokom studija pripremaju za uspješno polaganje Cisco certifikata, jednog od najcjenjenijih industrijskih certifikata u svijetu u oblasti mrežnih tehnologija. Studenti Visoke škole eMPIRICA, ali i drugi polaznici lokalne Cisco akademije VS eMPRICA, znanja iz oblasti mrežnih tehnologija stiču od predavača koji je već 10 godina član Cisco Networking Academy programa, za što je i dobio priznanje Instructor Years of Service Recognition za desetogodišnje aktivno učestvovanje u Cisco Networking Academy programu, kao jedan od samo četiri Cisco instruktora sa područja Bosne i Hercegovine koji su 2013. godine dobili ovo prestižno priznanje.

31 student studijskog programa Inženjerska informatika na Visokoj školi eMPIRICA pohađalo je prvi semestar Cisco akademije mrežnih tehnologija tokom ljetnog semestra akademske 2012./2013. godine u okviru predmeta Uvod u računarske mreže. Nastava na predmetu je izvođena u potpunosti prema Cisco CCNA programu za prvi semestar, te je nastavni materijal bio na engleskom jeziku, dok su predavanja i vježbe izvođene na lokalnom jeziku. Studenti nisu iskazali probleme pri učenju ovog predmeta zbog multimedijom bogatog obrazovnog materijala, koji pruža i određeni stepen interakcije studentima u vidu vježbi i testova kojima mogu pristupiti na kraju pojedinih poglavlja. Kako Visoka škola eMPIRICA ima praksu da za svoje studente na daljinu snima predavanja i vježbe na većini predmeta, tako su snimci svih predavanja prema programu Cisco akademije dostupni studentima na lokanom jeziku na YouTube kanalu eMPIRICA. Snimci predavanja, multimedijski sadržaji, kvalitetno i stručno nastavno osoblje i uvijek dostupna laboratorija za rad i vježbu su glavni razlozi postignutih rezultata i zadovoljstva kod studenata, budući da su na ovom predmetu stekli značajna praktična i upotrebljiva znanja koja će im koristiti u daljem školovanju i kasnije radu.  Stoga je na Visokoj školi eMPIRICA 12.01.2014. godine upriličena dodjela prvog od ukupno četiri certifikata za 24 studenta koji su uspješno završili prvi semestar CCNA programa Cisco akademije. Studenti koji su ostvarili značajne rezultate su uz certifikat dobili i pohvalu Cisco Networking Academy kao poticaj za uspješno svladavanje gradiva i u narednim semestrima Cisco akademije mrežnih tehnologija.

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics