Aktuelne vijesti

Uspješno održana III. eMPIRICA IT radionica

Visoka škola eMPIRICA, u saradnji sa učenicima Gimnazije „Meša Selimović“ i Gimnazije „Ismet Mujezinović“ iz Tuzle, uspješno je realizirala III. zimsku eMPIRICA IT radionicu za 40 učenika III-ih i IV-ih razreda Gimnazije „Vaso Pelagić“, Tehničke škole i Ekonomske škole iz Brčkog. IT radionica je organizovana 27.01.2014. godine u ICT labu Visoke škole eMPIRICA, za dvije skupine od po 20 učenika.

Teme III. zimske eMPIRICA IT radionice bile su:

  • Kako putem društvenih mreža prezentovati sebe - Edukator: Kemal Nedžibović, Gimnazija „Ismet Mujezinović“ iz Tuzle,
  • Društvene mreže - šta sve mogu - Edukator: Amir Mujačić, Gimnazija „Meša Selimović“ iz Tuzle,
  • Iskoristite MovieMaker i YouTube: predstavite sebe i svoju kreativnost – Edukatori: asistenti Visoke škole eMPIRICA.

Kroz igre ličnog predstavljanja, rada u timu i trening nastupa u medijima učenici su  educirani da uspješno prezentiraju i prodaju svoju ideju, promovišu sebe i dođu do ciljane populacije. Naučili su kako  se društvene mreže mogu koristiti za reklamu vlastitih ideja i projekata na mnogo inovativnih načina, a jedan od njih je i putem YouTube mreže i alata kao što je MovieMaker.

Radionica sličnog sadržaja je također održana 16. i 17.12.2013. godine u Gimnaziji "Meša Selimović" u Tuzli, za 100 učenika srednjih škola iz Tuzle, kao dio projekta "Hi 5 for Wi-Fi", autora-učenika Amira Mujačića i Kenana Hadžihasanovića.

S obzirom na jako veliki interes koji je iskazan za učešćem u ovim radionicama, Visoka škola eMPIRICA namjerava ponovo organizovati slična edukativna druženje sa učenicima brčanskih srednjih škola u narednim mjesecima, o čemu će svi zainteresovani biti pravovremeno obaviješteni putem web stranice www.empirica.ba i posredstvom srednjih škola.


 

 

 

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics