Aktuelne vijesti

Saopštenje za javnost povodom zahtjeva studenata Evropskog univerziteta za prelazak na Visoku školu eMPIRICA

 

Zbog obraćanja velikog broja studenata Evropskog univerziteta u Brčkom sa zahtjevom da svoje visokoškolsko obrazovanje nastave na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčko distriktu BiH, ova visokoškolska ustanova daje sljedeće:

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Studenti Evropskog univerziteta u Brčkom mogu podnijeti zahtjev za prelazak na isti ili srodan studijski program na Visokoj školi eMPIRICA, a prema odredbama Pravila studiranja na Visokoj školi eMPIRICA. Visoka škola eMPIRICA će po svakom zahtjevu postupiti shodno Pravilima studiranja na Visokoj škole eMPIRICA (prečišćeni tekst) i  stavu Odjeljenja za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta BiH vezano za preuzimanje studenata Evropskog univerziteta na druge visokoškolske ustanove, i to na sljedeći način:

Ukoliko je student prije studiranja na Evropskom univerzitetu u Brčkom studirao na nekoj drugoj licenciranoj ili akreditiranoj visokoškolskoj ustanovi u BiH, na kojoj ima položene ispite,  Visoka škola eMPIRICA će u razmatranju zahtjeva pristupiti proceduri za priznavanje i prepoznavanje ispita koje je student položio na drugoj akreditovanoj ili licenciranoj visokoškolskoj ustanovi, izuzev ispita koji su položeni na Evropskom univerzitetu u Brčkom.

Ispiti položeni na Evropskom univerzitetu u Brčkom uzet će se u razmatranje za priznavanje i prepoznavanje tek nakon okončanja postupka koji sprovodi Odjeljenje za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta BiH nad svakim pojedinačnim studentom Evropskog univerziteta u Brčkom.

Na Visokoj školi eMPIRICA se nastava u akademskoj 2013./2014. godini izvodi na prvoj i drugoj godini na studijskim programima Poslovna informatika i Inženjerska informatika, te je moguć prelazak upisom na te studijske godine.

Za dodatne informacije zainteresovani studenti mogu se obratiti u Studentsku službu Visoke škole eMPIRICA na adresi Bulevar mira bb (zgrada Kvadar), Brčko, ili kontaktirati istu putem telefona 049/230-111 ili na e-mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. .

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics