Aktuelne vijesti

Proslava godišnjice Visoke škole eMPIRICA

 

Povod okupljanju brojnih zvanica u prostorijama Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčko distriktu BiH 17. januara 2014. godine bila je svečanost povodom obilježavanja druge godišnjice uspješnog rada ove visokoškolske ustanove.

U svečanoj i prijatnoj atmosferi uzvanicima se najprije obratio direktor Visoke škole eMPIRICA mr.sci. Muhdin Mujačić. U svom pozdravnom govoru istakao je: „Visoka škola eMPIRICA se od osnivanja vodi jasnim ciljem - izgraditi visokoškolsku ustanovu koja će biti prepoznatljiva po kvaliteti,  drugačija po načinu izvođenja nastave, moderna po nastavnim planovima i programima, jednom riječju mora biti prepoznatljiv BREND kada je u pitanja visoko obrazovanje u oblasti ICT.“, te je dodao sljedeće: „Na žalost morali smo ponekad dio svoje energije, umjesto u promoviranje vrijednosti i kvaliteta koje smo donijeli u Brčko, usmjeriti u pravcu dokazivanja da smo ovdje došli sa dobrim namjerama i da želimo svoj posao raditi kvalitetno, profesionalno i odgovorno.«

Na svečanosti su bili prisutni i prestavnici Visoke škole za poslovne nauke iz Ljubljane, koja je suosnivač Visoke škole eMPIRICA, i to direktor gosp. Darko Bele i dekanesa dr.sci. Julija Lapuh Bele, koja je također pozdravila prisutne. Svoje obraćanje završila je riječima: „Neka uspjeh naših diplomaca bude i mjerilo našeg uspjeha! Uspješni ćemo biti, ako se budemo mogli ponositi sa svojim diplomcima kako se sada ponosimo svojim studentima.“

Zvanicama je potom prezentiran put Visoke škole eMPIRICA od osnivanja do danas, pri čemu je posebno istaknuto kako Visoka škola eMPIRICA osigurava svojim studentima kvalitetan studij uz učešće domaćih ali i evropskih akademskih kapaciteta, čime se otvara još jedna dimenzija društvenog i privrednog razvoja ove regije, kao i perspektiva zainteresiranoj studentskoj populaciji, ne samo u ovoj regiji, već i znatno šire.

Izniman umjetnički doživljaj prisutnima su priredili profesorica solo pjevanja Aleksandra Lidzek i magistar gitare Elvis Sivčević svojim izvedbama kompozicija Gaudeamus Igitur, Serenada (Milan Prebanda) i Habanera (Georg Bizet).

Nakon programskog dijela, zvanice su nastavile druženje uz prigodan koktel, zaželivši pritom Visokoj školi eMPIRICA da se nastavi razvijati kao respektabilna i kvalitetna visokoškolska ustanova koja nudi kvalitetna informatička i poslovna znanja.Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics