Aktuelne vijesti

Najava III. zimske eMPIRICA IT radionice

Visoka škola eMPIRICA, u saradnji sa učenicima Gimnazije „Meša Selimović“ i Gimnazije „Ismet Mujezinović“ iz Tuzle, za učenike III-ih i IV-tih razreda srednjih škola u Brčko distriktu organizuje

 

III. zimsku eMPIRICA IT radionicu

 

IT radionica će biti organizovana u ICT labu Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA, na adresi Bulevar mira bb (zgrada Kvadar) u ponedeljak, 27. januara 2014. godine, u terminima:

  •    I. grupa: 09:00 – 12:00 (20 učesnika)
  •    II. grupa: 13:00 – 16:00 (20 učesnika).

 Teme III. zimske eMPIRICA IT radionice su:

  • Kako putem društvenih mreža prezentovati sebe - Edukator: Kemal Nedžibović, Gimnazija „Ismet Mujezinović“ iz Tuzle,
  • Društvene mreže, šta sve mogu!? - Edukator: Amir Mujačić, Gimnazija „Meša Selimović“ iz Tuzle,
  • Iskoristite MovieMaker i YouTube: predstavite sebe i svoju kreativnost – Edukatori: asistenti Visoke škole eMPIRICA.

 

Učesnici I. zimske IT radionice - srednjoškolci Brčko distrikta

O radionicama:

Kako putem društvenih mreža prezentovati sebe?

Učesnici trebaju navesti svoje asocijacije kada su u pitanju društvene mreže. Putem njihovih razmišljanja navest ćemo ih na temu "Kako da putem društvenih mreža prezentujete sebe?". Kroz igrice ličnog predstavljanja, rada u timu i trening nastupa u medijima učesnici će biti istrenirani kako da prodaju svoju ideju, kako da promovišu sebe i kako do dođu do ciljane populacije.

Društvene mreže, šta sve mogu!? 

Ovom radionicom cilj je učesnicima pokazati šta sve mogu postići putem društvenih mreža. Kako na njima prezentovati svoju ideju, te kako ih iskoristiti da ispune svoj cilj. Želimo učesnicima pokazati kako društvene mreže mogu koristiti i za reklamu svojih ideja i projekata na mnogo inovativnih načina.

Iskoristite MovieMaker i YouTube: predstavite sebe i svoju kreativnost

U okviru ove teme učenici će se upoznati sa osnovnim mogućnostima MovieMaker-a, programa za obradu zvuka i videa s ciljem izrade vlasitih video zapisa, te sa YouTube on-line editing aplikacijom. Kroz radionicu će biti osposobljeni za samostalnu izradu video zapisa korištenjem MovieMaker-a i YouTube on-line editing aplikacije.

 

Učesnici II. proljetne ICT radionice - srednjoškolci iz Tuzle

Ista radionica je također bile održana 16. i 17.12.2013. godine u Gimnaziji "Meša Selimović" u Tuzli, za 100 učenika srednjih škola iz Tuzle, kao dio projekta "Hi 5 for Wi-Fi", autora-učenika Amira Mujačića i Kenana Hadžihasanovića.

Učešće na III. zimskoj eMPIRICA IT radionici je besplatno, broj učesnika je ograničen, prijave putem srednjih škola u Brčko distriktu, koje su dobile i pismenu obavijest. Spisak zainteresovanih učenika III i IV razreda treba sadržavati: ime i prezime, razred, e-mail adresu i kontakt telefon.

Svi učesnici IT radionice dobit će potvrde o učešću i prigodne poklone.

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics