Aktuelne vijesti

Svečani akademski čas za brucoše

Svečano, akademski i uz podršku najsavremenijih IKT tehnologija započela nova akademska godina na eMPIRICI

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčko distriktu BiH je u ponedjeljak, 07. oktobra 2013. godine,  održala svečani akademski čas za novu generaciju svojih studenata, čime je i službeno obilježen početak nastave u akademskoj 2013./2014. godini.

Akademskom času se odazvao veliki broj brucoša kojima su se obratili predstavnici uprave, nastavnici i osnivači ove visokoškolske ustanove sa riječima dobrodošlice. Direktor Visoke škole eMPIRICA, mr. sci. Muhdin Mujačić dipl.ing.el. se prvi obratio studentima, rekavši: „Uspješna je godina iza nas, puna nastojanja da dokažemo svoju kvalitetu i da pružimo obećano svojim studentima. Prije tačno godinu danas smo se obavezali da ćemo ih učiniti istinskim stručnjacima, dobrim zaposlenicima, poželjnim saradnicima, odgovornim građanima. Smatramo, a u tome od svojih studenata dobijamo brojne potvrde, da smo dato obećanje predanim radom i zalaganjem nastavnog osoblja i ispunjavali u prošloj akademskoj godini.“

Osim toga, gospodin Mujačić je istakao i da: „Visoka škola eMPIRICA svoje glavno opredjeljenje bazira na obrazovanju kvalitetnog IT kadra spremnog da se suoči sa izazovima u praksi, što predstavlja segment obrazovanja koji je do sada bio nedovoljno razvijen na prostoru BiH.“ Dalje je podsjetio prisutne da je Odjeljenje za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta pokrenulo upravnu kontrolu nad radom svih privatnih visokoškolskih ustanova u Brčkom u julu ove godine, a ista je izvršena i na Visokoj školi eMPIRICA. Dokument koji je nakon ove kontrole izdalo Odjeljenje za obrazovanje potvrdilo je da je eMPIRICA obavljala svoju djelatnost u skladu sa zakonom i definisanim standardima i normativima.

Na kraju, gospodin Mujačić je naglasio da pored kvalitetnog akademskog osoblja i moderne opreme, Visoka škola eMPIRICA svojim studentima pruža i mogućnost dobijanja dvojne diplome na studijskom programu Poslovna informatika, te edukaciju za potrebe sticanja priznatih industrijskih certifikata – konkretno Cisco Networking Academy program u okviru studijskog programa Inženjerska informatika, a da studenti eMPIRICE imaju odobrene posebne popuste za certificiranje prema međunarodnim industrijskim certifikatima vodećih svjetskih IKT kompanija kao što su Microsoft, Adobe, HP i drugi u okviru Certiport testnog centra koji djeluje na eMPIRICI.

Nakon toga, studentima se putem Cisco WebEx web videokonferencijskog sistema iz Ljubljane obratila i dr.sci. Julija Lapuh Bele, dekanesa Visoke šole za poslovne vede iz Ljubljane koja je suosnivač Visoke škole eMPIRICA. Gospođa Lapuh Bele je izrazila ponos i radost što su studenti odlučili svoje obrazovanje povjeriti Visokoj školi eMPIRICA, te je također podsjetila studente studijskog programa Poslovna informatika da će oni koji su odabrali tu opciju, nakon završetka svog školovanja, steći dvije diplome – diplomu Visoke škole eMPIRICA i diplomu Visoke šole za poslovne vede iz Ljubljane, što znači da će studenti Poslovne informatike steći  diplomu koja važi u Evropskoj uniji.

Putem WebEx sistema, koji se od ove godine na eMPIRICI koristi za potrebe realizacije videokonferencijskih predavanja, studente su pozdravili i nastavnici eMPIRICE iz drugih gradova BiH.

Nakon akademskog časa studenti su prisustvovali i uvodnim predavanjima prema rasporedu nastave te obuci za korištenje softverskog paketa MS DreamSpark koji će koristiti tokom svog studija. Naročito su zadovoljstvo izrazili studenti koji su se odlučili za studij na daljinu, jer im je nastavno osoblje Visoke škole eMPIRICA detaljno pojasnilo osnovne aspekte funkcionisanja platforme za učenje na daljinu – eCampus. Studenti su izrazili svoje zadovoljstvo i spremnost da uz pomoć osoblja Visoke škole eMPIRICA te savremene opreme usvoje kvalitetna i primjenjiva znanja iz oblasti informacijskih tehnologija.


Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics