Aktuelne vijesti

Uspješno organizovan 8. IT Forum

 

Visoka škola eMPIRICA - u korak sa trendovima u IKT industriji

IT grupacija Procom i Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA iz Brčkog su u periodu od 19.09.–21.09.2013. godine uspješno realizovali 8. IT Forum koji je održan u hotelsko-rekreacijskom centru Aquareumal Fojnica. Ovo je drugi forum u zajedničkoj organizaciji  čiji  cilj je prvenstveno bio predstavljanje najnovijih informacijsko-komunikacijskih tehnoloških (IKT) trendova koji se mogu uspješno primijeniti u poslovanju i obrazovanju. Forum su svojom saradnjom podržali i brojni partneri, od kojih su najvažniji Cisco Systems, Microsoft, Lenovo, B2 Ljubljana, Visoka šola za poslovne vede iz Ljubljane i SWING Informatika Split.

Skoro 100 učesnika iz cijele Bosne i Hercegovine su imali  priliku prisustvovati zanimljivim prezentacijama i radionicama koje su realizovali predavači iz BiH, Slovenije i  Hrvatske. Konferencijske sale i radionice  su bile opremljene najsavremenijom IKT opremom gdje su učesnici u direktnom kontaktu sa organizatorima i prezenterima mogli dobiti specifikacije istih ali i samostalno provjeriti njihove mogućnosti.

Suorganizator, Visoka škola eMPIRICA, kao jedan od autoriziranih Certiport testnih centara, organizovao je učesnicima 8. IT Foruma tečaj za sticanje potrebnih znanja i vještina kako bi mogli pristupiti polaganju međunarodnog Certiport certifikata IC3, koji predstavlja osnovni certifikat o poznavanju rada na računaru. Zainteresovanim učesnicima eMPIRICA je dodijelila i besplatne vaučere za polaganje Certiport certifikata ICa koje će moći iskoristiti u narednom periodu.

Učesnicima su  prezentirani i noviteti iz područja e-obrazovanja, m-obrazovanja kao i eCampus platforma koja omogućava realizaciju e-obrazovanja i e-poslovanja, a od nedavno i m-obrazovanja. Visoka škola eMPIRICA  ide tako u korak sa svjetskim trendovima iz područja tehnologija za podršku e-obrazovanju budući da od samog početka rada koristi ovu platformu za realizaciju studija na daljinu. Od nove akademske godine studenti eMPIRICE će imati priliku da putem svojih omiljenih elektronskih uređaja - pametnih telefona pristupe nastavnim materijalima i time kao prvi u Bosni i Hercegovini steknu iskustva u m-obrazovanju.  

Među učesnicima foruma bila su i dva nagrađena najuspješnija studenta Visoke škole eMPIRICA koji su bili u mogućnosti da steknu nova znanja u direktnom kontaktu sa IT stručnjacima iz zemlje i inostranstva koja će im koristiti u daljem procesu obrazovanja, kao i da uspostave prve kontakte sa budućim poslodavcima.

 

Kompletan album sa 8. IT Foruma pogledajte ovdje.

 

 

 

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics