Aktuelne vijesti

eMPIRICA ponovno nagrađuje najuspješnije studente

Odlukom Senata Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčko distriktu BiH nagrađeni su najuspješniji studenti u akademskoj 2012./2013. godini.

Nagrada je pripala redovnom studentu Inženjerske informatike Muhamedu Poljakoviću (položeni svi ispiti na prvoj godini studija sa prosjekom ocjena 9,30) i studentu Poslovne informatike koji je odabrao studij na daljinu Denisu Bećiroviću (položeni svi ispiti na prvoj godini studija sa prosjekom ocjena 9,00). Studenti su nagrađeni uplatom kotizacije za njihovo učešće na 8. IT Forumu koji se održava u hotelsko-rekreacijskom centru Aquareumal u Fojnici od 19. do 21. 9. 2013. godine, u pojedinačnom iznosu od 250,00 KM. Kotizacija ujedno uključuje i troškove boravka i pratećih događanja. Osmi po redu IT Forum je tradicionalno organizovan od strane IT grupacije Procom uz suorganizaciju Visoke škole eMPIRICA, a u saradnji sa njihovim partnerima Cisco Systems, Microsoft, Lenovo, B2 Ljubljana, Halpet Zagreb, SWING Informatika i drugim.

                                                               

                                                          Muhamed Poljaković                                     Denis Bećirović

Nagrađeni studenti će, sa ostalim učesnicima Foruma, biti u prilici prisustvovati predavanjima IT stručnjaka iz zemlje i inostranstva u okviru sljedećih tematskih cjelina: Korištenje ICT tehnologija za podizanje kompetencija uposlenika kroz permanentnu edukaciju, Izgradnja i korištenje javnih i privatnih e-servisa, Mobilne tehnologije u poslovanju, Digitalizacija i arhiviranje digitalnih podataka, Cloud servisi u BiH.

Podsjećamo da je Visoka škola eMPIRICA i po završetku I. semestra akademske 2012./2013. godine dodijelila nagrade svojim najuspješnijim studentima. I tom prilikom su najbolji bili Denis Bećirović i Muhamed Poljaković, čiji je trud i zalaganje dodatno nagrađeno sa po eMPIRICA torbom za laptop i novčanim bonom koji mogu iskoristiti prilikom plaćanja upisnine na Visokoj školi eMPIRICA. Ovim motivirajućim nagradama Visoka škola eMPIRICA nastoji doprinijeti izgradnji kulture prepoznavanja i nagrađivanja izvrsnosti, te omogućava svojim najboljim studentima ostvarivanje kontakta sa predstavnicima IT industrije, kao potencijalnim poslodavcima, još u toku studija.

 

 

 

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics