Aktuelne vijesti

eMPIRICA najbolje rangirana visokoškolska ustanova u Brčkom

Prema podacima predstavljenim početkom avgusta 2013. godine na web stranici www.webometrics.info Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA je najbolje rangirana visokoškolska ustanova u Brčko distriktu. eMPIRICA se nalazi na 34. mjestu na rang listi svih visokoškolskih ustanova u BiH, dok se ostale visokoškolske ustanove u Brčko distriktu nalaze na nižim pozicijama: Evropski univerzitet 50. mjesto, Ekonomski fakultet u Brčkom Univerziteta u Istočnom Sarajevu na 66. mjestu i Internacionalni Univerzitet na 76. mjestu (kompletna rang lista visokoškolskih ustanova u BiH se može pogledati OVDJE).

Webometrics predstavlja najveće akademsko rangiranje institucija za visoko obrazovanje koje je nastalo inicijativom Cybermetrics Lab-a, grupe za istraživanje koja pripada najvećem istraživačkom tijelu u Španiji - Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC). Od 2004. godine na svakih šest mjeseci vrši se neovisno, objektivno i besplatno predstavljanje pouzdanih, multidimenzionalnih, ažuiranih i korisnih informacija o univerzitetima širom svijeta na osnovu njihove prisutnosti i uticaja na webu.

Ovim visokim rangiranjem na Webometrics-u eMPIRICA je još jednom pokazala kvalitetu i ozbiljnost pristupa u svakom segmentu svog rada i djelovanja. Navedene kvalitete, kao i činjenica da je kontrola rada na Visokoj školi eMPIRICA uspješno sprovedena u julu ove godine od strane Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta, su prepoznati i od strane budućih studenata, koji u značajnoj mjeri apliciraju na drugom upisnom roku za preostala slobodna mjesta na studijskim programima Inženjerska informatika i Poslovna informatika, a koji je otvoren od 19.08. do 21.09.2013. godine.

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics