Aktuelne vijesti

Besplatno polaganje Microsoft ispita MTA za BiH održano u Certiport testnom centru Visoke škole eMPIRICA

 

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčko distriktu BiH, kao jedan od autoriziranih Certiport testnih centara, pružila je mogućnost mladim i nezaposlenim osobama iz cijele BiH da 21. i 22. juna ove godinebesplatno polažu jedan od Microsoftovih ispita MTA (Microsoft Technology Associate).

Kandidati koji su bili zainteresovani za polaganje jednog od MTA ispita prethodno su načinili prijave za besplatni vaučer putem obrasca za prijavu na web stranici Telecentre-Europe. Kandidatima iz cijele Evrope je bilo namijenjeno ukupno 2,000 besplatnih vaučera. Telecentre-Europe je organizovao selekciju prijavljenih kandidata po državama te je ukupno 25 kandidata iz BiH dobilo besplatne vaučere. Od tog broja, 19 kandidata je potvrdilo svoje učešće, te pristupilo testiranju u autorizovanom Certiport testnom centru Visoke škole eMPIRICA. Najveći broj kandidata je pristigao iz Brčkog, Tuzle i Bijeljine, ali su učešće uzeli i kandidati iz drugih gradova.

Kandidati su najveći interes iskazali za polaganje sljedećih testova: Software Development Fundamentals, Web Development Fundamentals, Windows Server Administration Fundamentals, Networking Fundamentals, Security Fundamentals, Microsoft.NET Fundamentals, te HTML5 Application Developer Fundamentals.

Osim učešća u ovom programu besplatnog testiranja kroz inicijativu Microsofta i  Telecentre-Europe, Certiport testni centar Visoke škole eMPIRICA i dalje u svojoj redovnoj komercijalnoj ponudi svim zainteresovanim nudi polaganje ispita:

 

U ponudi će od septembra biti i programi pripreme za polaganje navedenih ispita.


Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics