Aktuelne vijesti

Besplatni Microsoft MTA ispiti za studente i nezaposlene

Microsoft i Telecentre-Europe pokrenuli su inicijativu kojom se studentima i nezaposlenim osobama omogućava besplatno polaganje Microsoftovih ispita MTA (Microsoft Technology Associate).

Visoka škola eMPIRICA, kao jedan od autoriziranih Certiport testnih centara, poziva studente i nezaposlene da učestvuju u ovoj kampanji i po dobijanju doniranog vaučera polože jedan od MTA certifikacijskih ispita u prostorijama Visoke škole eMPIRICA u Brčkom.

Popis ispita MTA kao i upute za pripremu ispita mogu se pronaći na: http://www.certiport.com/portal/desktopdefault.aspx?page=common/pagelibrary/MTA_study_guides.html.

Donirani vaučeri i resursi za učenje su namijenjeni osobama koji još uvijek nemaju stalno zaposlenje, koji žele da istraže karijeru kao IT profesionalci, programeri ili administratori baza podataka.

Kandidati koji imaju prednost prilikom prijavljivanja za vaučere su:

 • mladi koji studiraju na nekom od računarskih studija i kojima će koristiti da dopune svoje formalno obrazovanje industrijskim certifikatom koji je međunarodno priznat,
 • mladi koji žele utvrditi da li je karijera vezana za informacijske tehnologije odgovarajuća za njih,
 • pojedinci zainteresovani za sticanje novih vještina kako bi postali privlačniji poslodavcima.

Informacije o navedenoj inicijativi, uslovi prijave i obrasci za prijavu mogu se pronaći na: http://tceurope.wufoo.eu/forms/telecentreeurope-free-mta-exam-voucher/.

Povratna informacija sa svim elementima vezanim za polaganje ispita (status prijave, vaučer za pristup ispitu itd.) dobija se nakon ispunjavanja obrasca za prijavu.

Prije registrovanja, provjerite kriterije podobnosti:

 • morate biti rezidenti Evrope ili Rusije,
 • trebate odabrati ispit koji želite polagati,
 • voljni ste učiti za ispit i polagati ga prije 30.06.2013. godine,
 • u mogućnosti ste polagati ispit na jednom od sljedećih jezika: engleski, kineski, korejski, japanski, španski, njemački, portugalski i ruski.
 • još uvijek niste zaposleni na puno radno vrijeme,
 • slažete se sa pružanjem povratne informacije u vezi sa iskustvom testiranja te se slažete sa učestvovanjem u dugoročnom praćenju uspjeha.

NAPOMENA:

 • vaučeri su validni do 30.06.2013. godine i to je krajni rok za polaganje ispita,
 • jedan vaučer vrijedi samo za jednu osobu,
 • jedan vaučer se može iskoristiti samo za jedan MTA ispit, stoga je veoma bitno da pri registraciji izaberete željeni ispit,
 • vaučer se može iskoristiti samo jednom,
 • strogo je zabranjeno prodavati vaučere.

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics