Aktuelne vijesti

Delegacija Visoke škole eMPIRICA na sastanku kod gradonačelnika Brčko distrikta

 

Podrška razvoju kvalitetnog visokoškolskog obrazovanja u Brčkom

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić upriličio je 23.5.2013. godine u Vijećnici sastanak sa upravom i osnivačima Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčko distriktu BiH. Sastanku su prisustvovali i direktor Visoke škole eMPIRICA mr.sci. Muhdin Mujačić te predstavnici Visoke šole za poslovne vede iz Ljubljane koja je suosnivač Visoke škole eMPIRICA – direktor Darko Bele i dekanesa dr. Julija Lapuh Bele.

Tom prilikom su predstavnici VŠ eMPIRICA gradonačelnika Domića upoznali sa djelovanjem ove visokoškolske ustanove od njenog osnivanja do danas, te izložili principe i način izvođenja nastavnog procesa kao i kriterije kvaliteta koji se primjenjuju na VŠ eMPIRICA. Pored toga, osnivači su gradonačelnika informisali i o činjenici da su Visoka škola eMPIRICA i Visoka šola za poslovne vede iz Ljubljane dobili od Slovenačke agencije za osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju NAKVIS odobrenje za izvođenje transnacionalnog studija Poslovne informatike na VŠ eMPIRICA u Brčkom. Studenti VŠ eMPIRICA, na osnovu te odluke, istovremeno se administrativno vode kao studenti obje visoke škole, i po okončanju studija dobijaju dvije diplome: diplomu VŠ eMPIRICA i diplomu Visoke šole za poslovne vede iz Ljubljane. Osnivači su istakli da je sam proces sticanja NAKVIS odobrenja bio dugotrajan i zahtjevan jer je VŠ eMPIRICA tokom tog procesa bila u obavezi dokazati kvalitetu svog nastavnog kadra, fizičkih resursa i procedura, što je u konačnici i učinjeno. Samim izdavanjem odobrenja, NAKVIS nalaže da se nastava izvodi u skladu sa standardima propisanim od strane ove Agencije, što se kontinuirano prati i evaluira kroz interne i eksterne postupke evaluacije.

Tokom sastanka je također istaknuto da se na Visokoj školi eMPIRICA nastavni proces odvija u skladu sa važećom licencom, na dva studijska programa Inženjerska informatika i Poslovna informatika, pri čemu je u nastavni proces na prvoj godini studija uključeno 14 nastavnika i asistenata. S obzirom da je Visoka škola eMPIRICA bezuslovnu licencu od strane Odjeljenja za obrazovanje dobila u januaru 2012. godine, u akademskoj 2012./2013. godini se nastava izvodi samo na prvoj godini studija.

Gradonačelnik Domić i predstavnici VŠ eMPIRICA su zajednički konstatovali da je neophodno raditi na uspostavi i razvoju kvalitetnog visokoškolskog obrazovanja u Brčko distriktu BiH, podržavajući sve aktivnosti i djelovanja koja vode tom cilju. Gradonačelnik Domić je također istakao da visokoškolsko obrazovanje predstavlja jedan od temelja razvoja društvene zajednice u cjelini, i da mu se kao takvom mora posvetiti posebna pažnja i dodijeliti zasluženo mjesto u razvojnim planovima Brčko distrikta.

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics