Aktuelne vijesti

Visoka škola eMPIRICA ugostila buduće brucoše iz Tuzle

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčko distriktu BiH je 17. aprila 2013. godine, u sklopu promoviranja kvalitetnog visokoškolskog obrazovanja, ugostila grupu maturanata iz Tuzle. Ukupno 27 maturanata Elektrotehničke škole u pratnji profesora, te nekoliko učenika Gimnazije „Meša Selimović“ su u sklopu stručne posjete boravili na Visokoj školi eMPIRICA.

Maturante je pozdravnim govorom dočekao direktor Visoke škole eMPIRICA mr.sc. Muhdin Mujačić, nakon čega je održana prezentacija studijskih programa i načina studiranja koje ova visokoškolska ustanova nudi. Tom prilikom su maturantima predstavljene prednosti odabira studijskog programa Poslovne informatike, koji nudi dvojnu BiH-EU diplomu, i Inženjerske informatike, koji u sklopu svog nastavnog plana i programa integrira i program Cisco akademije mrežnih tehnologija.

Maturanti su nakon toga prisustvovali ICT radionici koja je tematski bila posvećena mrežnim tehnologijama, i tehnologijama za podršku učenju na daljinu. Kako bi se prisutnima što vjernije ilustrovalo gradivo koje se izučava u okviru studijskog programa Inženjerske informatike, organizovan je trening u okviru Cisco akademije mrežnih tehnologija VS eMPIRICA tokom kojeg su predstavljene savremene komunikacijske tehnologije i tehnike. U sklopu ovog treninga, asistenti Visoke škole eMPIRICA su učenicima predstavili softverska rješenja za projektovanje, analizu i održavanje računarskih mreža, a prisutni su imali priliku i da se upoznaju sa najmodernijim mrežnim uređajima.

Maturanti su također prošli i kroz eCampus trening pod nazivom „ICT u službi efikasnog učenja na daljinu“. Naime, pored redovnog načina studiranja, Visoka škola eMPIRICA svojim studentima nudi mogućnost studiranja na daljinu putem platforme eCampus. Ova platforma studentima omogućava pristup e-materijalima i e-učionicama putem Interneta, što znači da student može učiti za ispite sa bilo kojeg mjesta na kojem ima omogućen pristup Internetu. Pored toga, eCampus nudi i niz drugih mogućnosti koje olakšavaju učenje, kao što su motivacijska pitanja, online testovi, komunikacija sa predavačima, asistentima i drugim studentima, i drugo. Maturantima je objašnjeno kako koristiti funkcionalnosti eCampus sistema, a asistenti su im ujedno pokazali i kako studenti pristupaju video-baziranim multimedijskim sadržajima na FTP serveru i YouTube kanalu Visoke škole eMPIRICA.

Prisutni učenici, kao i njihovi profesori, su bili jako zadovoljni organizacijom i sadržajem posjete, tokom koje su imali mogućnost da usvoje nova znanja iz oblasti modernih ICT tehnologija, kao i da se upoznaju sa inovativnim pristupima i savremenim načinom organizovanja studija na Visokoj školi eMPIRICA.

Ovom prilikom je najavljena i organizacija II. ljetne eMPIRICA ICT radionice za brčanske maturante sa fokusom na savremene komunikacijske tehnologije i tehnologije za podršku e-učenju. Podsjećamo, I. zimska eMPIRICA IT radionica za brčanske maturante bila je organizovana u januaru ove godine, na kojoj je učešće uzelo  20 brčanskih srednjoškolaca iz JU Gimnazija „Vaso Pelagić“ Brčko distrikt BiH, JU Tehnička škola Brčko distrikt BiH i JU Ekonomska škola Brčko distrikt BiH.


Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics