Aktuelne vijesti

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom nudi jedinstvene studijske programe kroz redovan i studij na daljinu, te visokokvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Studijski program Poslovna informatika - OPŠIRNIJE...

Studijski program Inženjerska informatika - OPŠIRNIJE...

Novi studijski program Računarstvo i informatika na Visokoj školi računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli, koju je osnovala Visoka škola eMPIRICA, je savremen i inovativan studijski program u oblasti informacijsko komunikacijskih tehnologija, usmjeren ka sticanju praktičnog i primjenjivog znanja koje privreda i industrija danas traže i koji će vam omogućiti visoku prepoznatljivost i zapošljivost unutar struke. U okviru ovog studija imate mogućnost da se specijalizujete u određenoj oblasti računarstva i informatike izborom jednog od četiri smjera:

  • Softversko inženjerstvo
  • Inženjerska informatika
  • Multimedijsko računarstvo
  • Poslovna informatika

OPŠIRNIJE...

eMPIRICA zgrada

Visoka škola eMPIRICA slijedi najbolje svjetske prakse u edukaciji ICT stručnjaka - naši studenti imaju besplatan pristup do Cisco Networking Academy, Oracle Academy, MS Azure Dev Tools for Teaching, WebEx Teams, Microsoft Office 365. 

C, C++, C#, Python, Java, SQL, Visual Basic, PHP, UML, HTML5, XHTML, CSS3, JavaScript, AJAX, Angular, Swift, Xamarin, ASP.NET, Visual Studio, SQL Server Management Studio, Visual Paradigm for UML, DevC++, Microsoft Visio, Microsoft Project, Adobe Dreamweaver CS6, Eclipse, TINA, Logisim, Virtual Box, GanttProject, Microsoft Office, Windows Server, Linux Server, WAMP/XAMP Server, Scene Builder, Cisco Packet Tracer, Wireshark - to su neki od programskih jezika, razvojnih okruženja, aplikacija, servisa ili tehnologija koje izučavamo na Visokoj školi eMPIRICA. 

Učionica A2

U poslovno-inovacijskom centru u oblasti informacijsko-komunikacijskih tehnologija - ICT Business Innovation Center eMPIRICA, kreirali smo ambijent u kom kreativne i inovativne ICT studente i inženjere podržavamo u razvoju njihovih ideja i projekata, što treba u konačnici rezultirati formiranjem start-up kompanija koje će ponuditi tržištu napredne proizvode u oblastima IoT (Internet of Things), Smart Cities, ali i drugim ICT oblastima. Na taj način želimo zadržati najbolje mlade ICT stručnjake u BiH i pružiti im šansu da svoju kreativnost i inovativnost primjenjuju za vlastitu i dobrobit društva u cjelini.

Zainteresovane studente obučavamo i angažujemo da rade kao instruktori na STEM akademiji za djecu i mlade, te na taj način proširuju svoja znanja, stiču iskustva u edukativnom radu sa mlađima, i ostvaruju svoje prve honorare. 

Promoviramo znanja, zalaganje i uspjeh naših  studenata – vaučeri za sufinansiranje troškova studiranja, vaučeri za polaganje industrijskih certifikata, finansiranje učešća na edukativnim i stručnim događanjima i sl..

ICT lab

Visoka škola eMPIRICA je kontinuirano aktivna u Erasmus+ programu, trenutno učestvujemo u projektima mobilnosti studenata i profesora u okviru Erasmus+ KA1. U zadnje tri godine dvije studentice eMPIRICE su provele po jedan semestar studirajući na Visokoj školi za poslovne nauke u Ljubljani, 6 nastavnika eMPIRICE je učestvovalo u mobilnosti u Sloveniji i Poljskoj, te smo ugostili 4 profesora iz Ljubljane koji su tokom mobilnosti predavali studentima Visoke škole eMPIRICA. 

Naši gostujući profesori iz inostranstva svoja predavanja održavaju svake sedmice tokom semestra putem Cisco WebEx web konferencijskog sistema, o čemu više možete pročitati OVDJE.   

O pogodnostima i cjenovniku možete se informisati OVDJE.

Ovo su samo neki od razloga zbog kojih je mudro odabrati studij na jednom od programa koje nudi Visoka škola eMPIRICA. Da biste se dodatno uvjerili u to, predstavljamo vam Deset glavnih razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA, te pozivamo da posjetite našu facebook stranicu, popričate sa našim studentima ili nas posjetite u prostorijama fakulteta.

Odabirom da studirate na Visokoj školi eMPIRICA napravit ćete pravi izbor!

Prihvatite izazov, uložite u sebe i svoju budućnost i studirajte sa zadovoljstvom!

Tim Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics