Aktuelne vijesti

eMPIRICA svečano obilježila prvu godišnjicu rada

Povod okupljanju brojnih zvanica u prostorijama Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčko distriktu BiH 12. januara ove godine bilo je obilježavanje prve godišnjice uspješnog rada ove visokoškolske ustanove.

U svečanoj i prijatnoj atmosferi uzvanicima se najprije obratio direktor Visoke škole eMPIRICA mr.sci. Muhdin Mujačić. U svom pozdravnom govoru istakao je neke od brojnih svijetlih postignuća ove Visoke škole u protekloj godini. Prisutne su također pozdravili dekanesa i direktor Visoke šole za poslovne vede iz Ljubljane, koja je suosnivač Visoke škole eMPIRICA, dr. Julija Lapuh Bele i gosp. Darko Bele: „Današnje informacijsko društvo ima velike potrebe za kompetentnim i osposobljenim kadrovima sa područja računarstva i informatike. Živimo u dobu, kada nas IKT prati na svakom koraku – kako u privatnom životu tako i u profesionalnoj karijeri. Struke, za koje se studenti mogu obrazovati na eMPIRICI, su deficitarne u BiH, EU i većini država svijeta. Studente pripremamo za cjeloživotno učenje i za vlastiti razvoj tako da će se moći nositi sa razvojem tehnologije i društva.“, i koji su svoje obraćanje završili riječima: „Neka uspjeh naših diplomaca bude i mjerilo našeg uspjeha! Uspješni ćemo biti, ako se budemo mogli ponositi sa svojim diplomcima kako se sada ponosimo svojim studentima.“ Zvanicama je nakon toga premijerno prikazan kratki film o postignućima  Visoke škole eMPIRICA tokom njene prve godine rada.

Izniman umjetnički doživljaj prisutnima su priredili profesorica solo pjevanja Aleksandra Lidzek i magistar gitare Elvis Sivčević svojim izvedbama.

Nakon programskog dijela, zvanice su pozvane na druženje sa osnivačima i nastavnim osobljem Visoke škole eMPIRICA uz prigodan koktel, zaželivši pritom eMPIRICI da se nastavi razvijati kao respektabilna i kvalitetna visokoškolska ustanova koja nudi praktična informatička i poslovna znanja ne samo u Brčko distriktu BiH već i cijeloj BiH i regionu.

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics