Aktuelne vijesti

Uspješno održana I. zimska eMPIRICA IT radionica za brčanske maturante

Brčanski maturanti usvojili nova IT znanja – najbolji osvojili vrijedne nagrade

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA je u periodu 9.-10. januar 2013. godine uspješno organizovala I. zimsku eMPIRICA IT radionicu za najbolje maturante srednjih škola u Brčkom. Učešće na IT radionici je bilo besplatno, a priliku da se upoznaju sa novitetima u IT industriji i alatima za obradu slike i videa je dobilo 20 brčanskih srednjoškolaca iz JU Gimnazija „Vaso Pelagić“ Brčko distrikt BiH, JU Tehnička škola Brčko distrikt BiH i JU Ekonomska škola Brčko distrikt BiH.

Teme koje su obrađene tokom I. zimske eMPIRICA IT radionice su:

  • Naučite osobine komponenti računara i postanite sam svoj PC serviser,
  • Upoznajte Windows 8: okruženje koje ćete zavoljeti na prvi pogled,
  • Koristite Photoshop: neka vaše fotografije izgledaju profesionalno, 
  • Iskoristite MovieMaker i YouTube: predstavite sebe i svoju kreativnost.

Održavanje radionice je proteklo u opuštenoj, ali istovremeno radnoj atmosferi. Svi polaznici su sa zanimanjem pratili predavanja i učestvovali u vježbama koje su asistenti i instruktori Visoke škole eMPIRICA organizovali u sklopu radionice.

Najuspješniji polaznici radionice su nagrađeni vrijednim nagradama, a svim učesnicima ove radionice su uručeni i certifikati o učešću. Prvu nagradu – tablet Arnova 7 G2 i eMPIRICA torbu za laptop – je osvojio Duško Lazić, maturant JU Tehnička škola Brčko distrikt BiH. Drugu nagradu – slušalice Genius za računar i eMPIRICA torbu za laptop -  je osvojio Rade Stoparić, maturant JU Gimnazija „Vaso Pelagić“ Brčko distrikt BiH. Treću nagradu – USB flash memoriju kapaciteta 8 GB i eMPIRICA torbu za laptop – je osvojila Zerina Ramović, maturant JU Ekonomska škola Brčko distrikt BiH.

Visoka škola eMPIRICA namjerava ponovo organizovati slično druženje sa maturantima brčanskih srednjih škola u narednim mjesecima, o čemu će svi zainteresovani biti pravovremeno obaviješteni putem web stranice www.empirica.ba i posredstvom škola.

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics