Aktuelne vijesti

Dvojna diploma - transnacionalni studij

Studijski program Poslovna informatika na Visokoj školi eMPIRICA od 2012. godine se realizuje kao transnacionalni studij koji studentima nudi dvojnu diplomu po završetku studija -  diplomu licencirane visokoškolske ustanove iz BiH  (Visoka škola eMPIRICA) i diplomu akreditirane visokoškolske ustanove iz Slovenije (Visoka šola za poslovne vede iz Ljubljane - Ljubljana School of Business).

Visoka škola eMPIRICA i Visoka šola za poslovne vede iz Ljubljane dobili su u septembru 2012. godine od Slovenačke agencije za osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju NAKVIS (www.nakvis.si) odobrenje da mogu na Visokoj školi eMPIRICA izvoditi transnacionalni studij za studijski program Poslovna informatika. Ovdje možete preuzeti Odluku Agencije NAKVIS. (ODLUKA)

Od novembra 2020. godine transnacionalni studij je privremeno suspendiran do okončanja procesa akreditacije Visoke škole eMPIRICA, tako da se studij Poslovna informatika trenutno izvodi kao studijski program samo na Visokoj školi eMPIRICA.

 

Stručni i akademski naziv

Nakon završetka studijskog programa Poslovna informatika stiče se diploma o završenom prvom ciklusu studija za sticanje akademske titule i stručnog zvanja:

BACHELOR POSLOVNE INFORMATIKE

Trajanje studija i ukupan broj ECTS kredita

Trajanje studija je 6 semestara (3 godine), obim studija je 180 ECTS kredita.

Nastavni plan

Nastavni plan studijskog programa Poslovna informatika možete pogledati OVDJE.

Uslovi za upis                              

Pravo upisa imaju kandidati koji su završili srednju školu u četvorogodišnjem trajanju u Bosni i Hercegovini, kao i kandidati koji su srednju školu završili izvan Bosne i Hercegovine, a za koje je nakon postupka nostrifikacije, odnosno ekvivalencije, utvrđeno da imaju završeno odgovarajuće srednje obrazovanje.

Klasifikacija i izbor kandidata za upis vrši se na osnovu kriterija definisanih u Konkursu za upis studenata u prvu godinu prvog ciklusa studija, u skladu sa procedurama, općim aktima i odlukama koje utvrđuje Senat.

Upisni postupak                              

Upisni postupak za sve studijske programe na Visokoj školi eMPIRICA definisan je Konkursom za upis studenata u prvu godinu prvog ciklusa studija. Studenti koji upisuju transnacionalni studijski program Poslovna informatika za dvojnu diplomu dodatno moraju izvršiti online prijavu na Visoku šolu za poslovne vede u Ljubljani putem portala Ministarstva za školstvo (eVš). Detaljne upute u vezi online prijave kandidati dobijaju od strane Studentske službe Visoke škole eMPIRICA.

Postupak priznavanja prethodno stečenih znanja                              

O priznavanju znanja kroz ekvivalenciju predmeta i industrijske certifikate možete pročitati OVDJE

Osiguranje kvaliteta                              

O osiguranju kvaliteta na Visokoj školi eMPIRICA možete pročitati OVDJE.   

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics