Aktuelne vijesti

SVEČANI AKADEMSKI ČAS NA VISOKOJ ŠKOLI eMPIRICA

 

Uz prisustvo velikog broja brucoša započela nastava na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA je u ponedjeljak, 08. oktobra 2012.  godine održala svečani akademski čas za prvu generaciju svojih studenata, čime je i službeno obilježen početak nastave u akademskoj 2012./2013. godini.

Akademskom času se odazvao veliki broj brucoša, kojima su se, nakon izvođenja akademske himne Gaudeamus Igitur, sa riječima dobrodošlice prvo obratili osnivači ove visokoškolske ustanove – predstavnici Fondacije za lokalne poslovne inicijative Brčko distrikt i Visoke šole za poslovne vede iz Ljubljane. Direktor Visoke škole eMPIRICA, mr. sci. Muhdin Mujačić,  se obratio studentima rekavši: ,,Ovo je veliki dan za sve nas, jer danas počinje realizacija naših planova i ideja, ali i velikih obaveza koje na sebe preuzimamo kada je u pitanju pružanje visokokvalitetnog obrazovanja našim studentima.“ Podsjetio je da pored stručnog osoblja, pažljivo dizajniranih nastavnih programa  i moderne ICT opreme, Visoka škola eMPIRICA svojim studentima pruža dvojnu bosansko – slovenačku diplomu na studijskom programu Poslovna informatika, te edukaciju za potrebe sticanja priznatog industrijskog certifikata  u okviru Cisco Networking Academy na studijskom programu Inženjerska informatika. (KOMPLETNO OBRAĆANJE)

Studentima se putem video linka obratila dr.sci. Julija Lapuh Bele, dekan Visoke šole za poslovne vede iz Ljubljane izrazivši ponos i zadovoljstvo što su odlučili svoje obrazovanje povjeriti Visokoj školi eMPIRICA. (KOMPLETNO OBRAĆANJE)

Ovom prilikom studentima je predstavljeno i 14 nastavnika i asistenata koji izvode nastavu na prvoj godini studija, kao i administrativno osoblje.

Nakon svečanog akademskog časa studenti su prisustvovali prvim predavanjima te obuci za korištenje eCampus platforme za e-učenje i Microsoft DreamSpark softverskog paketa razvojnih alata, koje će koristiti tokom studija. Studenti su izrazili svoje zadovoljstvo i spremnost da uz pomoć osoblja Visoke škole eMPIRICA te savremene opreme usvoje kvalitetna i primjenjiva znanja iz oblasti informacionih tehnologija.

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics