POČETNA

O studiranju


Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

O eMPIRICI

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA je osnovana ...
Opširnije

Dobrodošli na našu web stranicu

Cijenjeni studenti, poštovani roditelji,

U svakom društvu visokoškolske ustanove su akademske zajednice slobodnih pojedinaca – nastavnika, istraživača i studenata i  predstavljaju najprogresivniji dio društva. Na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA stremimo visokom kvalitetu, upostavljamo kriterije kreiranja produktivne budućnosti, omogućavamo mladim ljudima sticanje znanja koja će biti  adekvatno valorizirana u bosansko-hercegovačkom i evropskom društvu, te se trudimo podići konkurentnost u okruženju, povezujući biznis sa naukom i obrazovanjem. Dvojne BiH-SLO diplome, naučna znanja i stručne vještine, te edukacija u oblasti priznatih industrijskih certifikata, koje naši studenti stiču na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA omogućava im da zaposlenje biraju u Bosni i Hercegovini, zemljama regiona, kao i zemljama Evropske Unije i širom svijeta.

Mi školujemo studente za najtraženija zanimanja na tržištu rada. 90% naših diplomanata je zaposleno u struci, značajan broj njih se zaposlilo u IT kompanijama u kojima su boravili na praktičnom obrazovanju tokom studija, a također značajan broj njih radi za strane IT kompanije. Neki od naših diplomanata su nastavili studij na II. ciklusu.

Opširnije

Konkursi Akademije cjeloživotnog učenja

Izgradite uspješan tim: uložite u edukaciju svojih zaposlenika

"Nakon što ste pažljivo odabrali tim saradnika koji će raditi za vas potrebno ih je educirati i upoznati s procesima rada i s onim što vi očekujete o njih. Uspješne firme maksimalno se trude da njihovi zaposlenici popune praznine u znanju organizirajući im stručne i treninge takozvanih soft skills vještina.

Uspješni poduzetnici shvaćaju da su zaposlenici njihova najvrednija imovina i da se isplati svaka marka koju ulože u to. Upravo firme s najobrazovanijim i najiskusnijim radnicima vladaju na tržištu.

Često poduzetnici postavljaju pitanje: 'Šta ako uložim novac u njihovu edukaciju pa oni onda odu i napuste firmu?' A zamislite da ne uložite novac u edukaciju svog tima, a oni ostanu kod vas? Šta tada? Kako mislite konkurisati na tržištu i ostvarivati profit s needuciranim timom? Što će se dogoditi ako pokušate uštedjeti novac na pogrešnim stvarima tako što nećete ulagati u svoj tim? Tada ćete ili propasti ili ispasti iz biznisa. Ili još gore, ostat ćete prosječna firma."

PRIJAVU ZA PROGRAME EDUKACIJE POPUNITI OVDJE 

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčko distriktu BiH jedina je visokoškolska ustanova ovog tipa u široj regiji koja, pored visokoškolskog obrazovanja, pruža i usluge cjeloživotnog obrazovanja. Kvalitet koji nas izdvaja jeste Akademija cjeloživotnog učenja eMPIRICA -  ACU eMPIRICA koja se bavi pružanjem renomirane informatičke i poslovne edukacije za pojedince i kompanije.

Kompanije modernog evropskog profila permanentno insistiraju na unaprijeđenju poslovne izvedbe i podizanju svoje profesionalnosti na viši nivo. Da bi bili još uspješniji u poslu koji radite potrebno je da ojačate svoje stručne kompetencije primjenom novih pristupa svakodnevnom poslovanju.

Akademija cjeloživotnog učenja eMPIRICA vam nudi autorizirano certificiranje IT znanja, kao i napredne programe, seminare i treninge informatičke i poslovne edukacije kojima ćete unaprijediti svoje znanje, poslovanje, efikasnost i  profesionalnu izvedbu.

 • U okviru autoriziranog Certiport testnog centra možete pristupiti testiranju i certificiranju za sljedeće programe: Microsoft® Office, Microsoft® Technology Associate, Adobe® Certified Associate,  CompTIA Strata™ IT Fundamentals, Autodesk® Certified User, Intuit® QuickBooks Certified User i Internet and Computing Core Certification (IC³®) certifikacijski program.
 • Program Cisco akademije mrežnih tehnologija. O načinu organizacije i izvođenja programa Cisco akademije na Lokalnoj Cisco akademiji VS eMPIRICA pročitajte OVDJE
 • IC³ program informatičke pismenosti, OTVOREN KONKURS, nastava počinje nakon formiranja kompletne grupe.
 • Programi i treninzi poslovno komunikacijskih vještina u saradnji sa renomiranom kućom Halpet d.o.o. iz Zagreba (www.halpet.hr). PROMOTIVNE CIJENE za zatvorene treninge (grupa polaznika iz iste kompanije) pripremljene i izvedene prema specifičnim zahtjevima kompanije-klijenta!

O PROGRAMIMA AKADEMIJE CJELOŽIVOTNOG UČENJA eMPIRICA

CISCO akademija mrežnih tehnologija (CISCO Networking Academy)

Cisco Akademija Mrežnih Tehnologija postoji u 160 zemalja svijeta i u svakoj se odvija po istovjetnom principu. Program obuke traje 280 sati, kroz četiri semestra. Cisco certifikati su priznati u cijelom svijetu, jer garantuju posjedovanje praktičnih i teoretskih znanja neophodnih za kvalitetno projektovanje mrežnih sistema, njihovu uspostavu i održavanje u institucijama i firmama svih djelatnosti. O načinu organizacije i izvođenja programa Cisco akademije na Lokalnoj Cisco akademiji VS eMPIRICA pročitajte ovdje

Programi informatičke pismenosti

IC³ je globalni edukacijski i certifikacijski program dizajniran za sticanje i certifikaciju digitalne pismenosti u oblasti osnova korištenja računara i Interneta. To je prvi certifikat priznat od strane National Skill Standards Board (NSSB). Najnoviji  IC³ program poznat kao IC3-GS5 (Global Standard 5) uključuje module: Computing Fundamentals, Key Applications, Living Online.

Namijenjen je onima koji žele povećati nivo informatičkih znanja u svrhu proširenja mogućnosti za zapošljavanje. Diplome osnovne informatičke pismenosti otvaraju vrata za radna mjesta na kojima se traži znanje rada na računaru i Internetu.

Programi poslovno komunikacijskih vještina

Programi poslovno komunikacijskih vještina se nude u saradnji sa renomiranom edukacijskom kućom HalPet poslovna komunikacija d.o.o. iz Zagreba (www.halpet.hr), čiji stručnjaci već dvadeset godina omogućavaju treninge poslovnim ljudima i vodećim firmama iz cijele Hrvatske.

Programi poslovno komunikacijskih vještina sastoje se od programa: menadžerskih vještina, komunikacijskih vještina, poslovnog engleskog jezika, prodajnih vještina i drugih modernih tehnika kojima se poboljšava profesionalna izvedba. 

Upis studenata u akademskoj 2020/2021 godini

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – transnacionalni studij

Visoka škola eMPIRICA i Visoka šola za poslovne vede iz Ljubljane dobili su od Slovenačke agencije za osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju NAKVIS (www.nakvis.si) odobrenje da mogu na Visokoj školi eMPIRICA izvoditi transnacionalni studij na studijskom programu Poslovna informatika uz izdavanje dvojne BiH-SLO diplome.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

 • Visoka škola eMPIRICOM Tuzla

  eMPIRICOM TUZLA: DOZVOLA ZA RAD - LICENCA >>>

   

  eMPIRICOM TUZLA: DOZVOLA ZA IZVOĐENJE STUDIJSKOG PROGRAMA >>>

   

  eMPIRICOM TUZLA: AKREDITACIJA >>>

   

  Odjeljenje Visoke škole eMPIRICA u Tuzli

  eMPIRICA TUZLA - RJEŠENJE >>>

   

  eMPIRICA TUZLA - DOZVOLA ZA IZVOĐENJE STUDIJSKIH PROGRAMA >>>

   

  Visoka škola eMPIRICA Brčko

  eMPIRICA BRČKO: DOZVOLA ZA RAD >>>

   

  eMPIRICA BRČKO: PRVA LICENCA - PRVA AKREDITACIJA >>>

   

   

  Izvod iz Zakona o visokom obrazovanju u Brčko distriktu BiH:

   

  Član 29. stav (6): Dozvola za rad iz stava 3 ovog člana predstavlja prvu akreditaciju i licencu visokoškolske ustanove koju je visokoškolska ustanova obavezna obnoviti najkasnije dvije godine nakon dobijanja dozvole.

   

  Rješenje o izvođenju transnacionalnog studija Poslovne informatike za dvojnu diplomu >>>

   

  Cisco akademija - autorizacija >>>

   

  Certiport testni centar - autorizacija >>>

   

   

  Opširnije

 • Inženjerska informatika

  Studijski program Inženjerska informatika na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčko distriktu BiH je jedini studijski program inženjerske informatike u BiH koji studentima omogućava besplatno pohađanje programa Cisco akademije u okviru samog studija (4 semestra Cisco akademije su sadržajno preslikana u 4 predmeta studijskog programa), a koji ih priprema za uspješno polaganje Cisco certifikata, jednog od najcjenjenijih industrijskih certifikata u svijetu u oblasti mrežnih tehnologija.

   

  Opširnije

   

  Poslovna informatika

  Studijski program Poslovna informatika na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčko distriktu BiH je jedini studijski program poslovne informatike u BiH koji studentima nudi dvojnu diplomu po završetku studija -  diplomu licencirane visokoškolske institucije iz BiH  (Visoka škola eMPIRICA) i diplomu akreditirane visokoškolske institucije iz EU (Ljubljana School of Business).

   

  Opširnije

 • Osiguranje kvaliteta na Visokoj školi eMPIRICA

   

   

  Visoka škola eMPIRICA  redovno prati i poboljšava kvalitetu i učinkovitost obrazovnog, naučnog, istraživačkog i stručnog rada. Osnovni zadatak visokoškolske ustanove u ovom segmentu je uspostaviti mehanizme za praćenje i ocjenu kvaliteta i učinkovitosti rada, prvenstveno na temelju samoevaluacije koja uključuje sve studente i angažovano osoblje.

   

   

  Samoevaluacija vlastitog rada visokoškolskoj ustanovi omogućava suverenost, što je preduslov za postojanje istinske autonomije ustanove, te potiče sve zaposlene i sudionike na razmišljanje da je svako od nas odgovoran za kvalitetu i uvođenje poboljšanja. Na Visokoj školi eMPIRICA posvećena je sistematična, strukturirana i trajna pažnja kvaliteti rada, a posebno kvaliteti obrazovnog procesa.

   

  Politika osiguranja kvaliteta

   

  Opširnije

 •  

  Ured za međunarodnu saradnju

    

  Osnovna djelatnost Ureda za međunarodnu saradnju je razvoj međuinstitucionalne i međunarodne saradnje, te obavljanje savjetodavnih, administrativnih i koordinacijskih poslova prilikom prijavljivanja i  učestvovanja Visoke škole eMPIRICA u međunarodnim naučno-istraživačkim i stručnim programima, programima mobilnosti studenata, akademskog i administrativnog osoblja, i drugim dostupnim programima i projektima.

   

  Kontakti:

   

  Selma Berbić, voditelj ureda

  e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

   

  Više o Uredu i međunarodnoj saradnji možete pogledati OVDJE.

   

Web Analytics