CERTIPORT TESTNI CENTAR

Certiport testni centar Visoke škole eMPIRICA

Certiport je organizacija koja se bavi distribucijom ispita iz područja informacijsko komunikacijskih tehnologija akademskim institucijama i tržištu vezanom uz unaprijeđenje kompetencija radne snage.

U novembru 2012. godine Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA je postala Certiport testni centar, odnosno dobila je autorizaciju da nudi i obavlja Certiport ispite. Time je Visoka škola eMPIRICA postala dio razvijene mreže od preko 12,000 autoriziranih Certiport testnih centara širom svijeta.

 Putem ispitnog centra Certiport moguće je polagati ove ispite:

·         MTA (Microsoft Technology Associate)

·         MOS (Microsoft Office Specialist)

·         ACA (Adobe Certified Associate)

·         CompTIA Strata IT Fundamentals

·         HP ATA (Accredited Technical Associate)

·         ACU (Autodesk Certified User)

·         IC3 (Internet and Computing Core).

Značaj ove autorizacije može biti ilustrovan podatkom da je Certiport svjetski lider u certifikacijskim ispitima i praktičnim testnim rješenjima za akademske institucije, radnu snagu i korporativna tržišta tehnologija. Certiport je osnovan 1997. godine i nudi cjelovita karijerno orijentisana cetifikacijska rješenja akademskim institucijama i IT profesionalcima. Certiport, kroz svoje testne centre, trenutno obavlja više od 2 miliona certifikacijskih testova godišnje širom svijeta, po istim standardima.

Osim edukacije u okviru programa Cisco akademije mrežnih tehnologija koju Visoka škola eMPIRICA pruža kroz registriranu lokalnu Cisco akademiju VS eMPIRICA, te edukacije poslovno komunikacijskih vještina po licenci edukacijske kuće Halpet iz Zagreba, Visoka škola eMPIRICA kroz svoju Akademiju cjeloživotnog učenja – ACU eMPIRICA od sada omogućava studentima svih ciklusa studija sa bilo koje visokoškolske ustanove autorizirano testiranje radi sticanja certifikata, a uskoro i obuku, za ICT programe prestižnih svjetskih kompanija, kao što su Microsoft, Adobe i drugi. (CERTIFIKAT)

 

Kako popuniti uplatnicu za polaganje ispita u Certiport testnom centru Visoke škole eMPIRICA možete pogledati ovdje.


Dodatne informacije na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Upis studenata u akademskoj 2020/2021 godini

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – transnacionalni studij

Visoka škola eMPIRICA i Visoka šola za poslovne vede iz Ljubljane dobili su od Slovenačke agencije za osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju NAKVIS (www.nakvis.si) odobrenje da mogu na Visokoj školi eMPIRICA izvoditi transnacionalni studij na studijskom programu Poslovna informatika uz izdavanje dvojne BiH-SLO diplome.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics