LICENCE I AKREDITACIJE

CCNA Routing and Switching

CCNA Routing and Switching 

Rastuća potreba za IKT stručnjacima

Stručnjaci za informacijske i komunikacijske tehnologije  (IKT) su deficitarni profili. Smatra se da je umrežavanje druga na listi profesija za koje najbrže raste potražnja, brže od prosječnog rasta svih ostalih profesija, i nastavit će da raste sa porastom investicija u novim, bržim tehnologijama kao i mobilnim mrežama.

Nastavni program Cisco CCNA pomaže studentima da se pripreme za svoje IKT karijere i poklapa se sa svjetski priznatim Cisco CCENT i CCNA certifikatima, kojim se dodatno validiraju vještine potencijalnim poslodavcima.

 CCNA, dizajniran za mnoge IKT poslove

Natavni program Cisco CCNA® Routing and Switching je dizajniran za studente Cisco Akademije mrežnih tehnologija koji traže  poslove u IKT industriji ili žele osnovu za karijere u specijalizovanim IKT vještinama. Nastavni program daje svobuhvatni pregled tema računarskih mreža, od osnovnih do naprednih aplikacija i usluga i u isto vrijeme pruža priliku za praktično iskustvo i razvijanje karijerski orijentisanih vještina.

Nastavni program CCNA Routing and Switching je prikladan za studente na različitim obrazovnim nivoima i tipovima institutcija, uključujući srednje škole, univerzitete, koledže, strukovne škole i centre lokalne zajednice.

Poklapanje sa industrijski priznatom certifikacijom

 Nastavni program CCNA Routing and Switching se poklapa sa certifikacijom CCNA (Specijalista za računarske mreže) koja pomaže da studenti prodube svoje osnovno mrežno znanje i povećaju svoju vrijednost kod poslodavaca. Certifikacija CCNA Routing and Switching validira studentove sposobnosti da instalira, konfiguriše, upravlja i dijagnostikuje rutirane i komutirane mreže srednje veličine.

Nastavni program CCNA

Nastavni program CCNA Routing and Switching se sastoji iz 4 predmeta:

1) Introduction to Networks (Uvod u mreže) je prvi predmet u nastavnom planu CCNA Routing and Switching koji podučava studente o arhitekturi, strukturi, funkcijama i komponentama Interneta i ostalih računarskih mreža. Na kraju predmeta studenti će znati napraviti jednostavne LAN mreže, napraviti osnovne konfiguracije za routere i switcheve i implementirati IP šeme.

 2) Routing and Switching Essentials (Osnove usmjeravanja i komutacije) je drugi predmet u nastavnom programu CCNA Routing and Switching koji podučava studente kako da konfigurišu router i switch za njihovo osnovno funcionisanje. Na kraju ovog predmeta, studenti će znati konfigurisati i dijagnostikovati routere i switcheve i riješiti česte probleme sa RIPv1, RIPng, single-area i multi-area OSPF, virtuelnim LAN mrežama i inter-VLAN usmjeravanjem.

3) Scaling Networks (Širenje računarskih mreža) je treći predmet u nastavnom programu CCNA Routing and Switching koji podučava studente kako da konfigurišu routere i switcheve za njihovo napredno funkcionisanje. Na kraju predmeta, studenti će znati konfigurisati i dijagnosticirati routere i switcheve i riješiti česte probleme sa OSPF, EIGRP i STP.

4) Connecting Networks (Povezivanje računarskih mreža) je četvrti i završni predmet u nastavnom programu CCNA Routing and Switching koji obuhvata WAN tehnologije i mrežne servise koje koriste konvergirane aplikacije u složenoj mreži. Na kraju predmeta studenti će znati da konfigurišu i dijagnosticiraju mrežne uređaje i riješe česte probleme sa protokolima sloja povezivanja podataka.

 

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics