LICENCE I AKREDITACIJE

Upis studenata 2020

Ovdje možete preuzeti  PRIJAVU ZA UPIS 

K O N K U R S

ZA UPIS STUDENATA U PRVU GODINU PRVOG CIKLUSA STUDIJA NA VISOKOJ ŠKOLI RAČUNARSTVA I POSLOVNIH KOMUNIKACIJA eMPIRICA U BRČKO DISTRIKTU BIH U AKADEMSKOJ 2020./2021. GODINI 

Član 1.

Pravo učća na Konkursu imaju kandidati državljani BiH, strani državljani i lica bez državljanstva, koji su završili srednju školu u četvorogodišnjem trajanju u Bosni i Hercegovini, kao i kandidati koji su srednju školu završili izvan Bosne i Hercegovine, a za koje je nakon postupka nostrifikacije, odnosno ekvivalencije, utvrđeno da imaju završeno odgovarajuće srednje obrazovanje.

Član 2.

Na Visoku školu računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčko distriktu BiH u akademskoj 2020./2021. godini u I. godinu prvog ciklusa studija prvi puta će se upisati sljedeći broj studenata:

Studijski program

Redovan studij /

Studij na daljinu

Inženjerska informatika

Zvanje: Bachelor inženjerske informatike

40

Poslovna informatika

Zvanje: Bachelor poslovne informatike

40

 

  Član 3.

U provođenju konkursnog postupka Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA će organizovati tri upisna roka. Ukoliko se ne popuni broj slobodnih mjesta u ovim upisnim rokovima, obavit će se prijem prijava i izbor kandidata u dodatnom upisnom roku.

PRVI UPISNI ROK

Podnošenje prijava i upis primljenih kandidata vršit će se od 08.06.2020. do 26.06.2020. godine.

 

DRUGI UPISNI ROK 

Podnošenje prijava i upis primljenih kandidata vršit će se od 29.06.2020. do 21.07.2020. godine.

 

TREĆI UPISNI ROK 

Podnošenje prijava i upis primljenih kandidata vršit će se od 17.08.2020. do 18.09.2020. godine.

 

Član 4.

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA zadržava pravo rangiranja studenata prema opštim i pojedinačnim kriterijima. Opšti kriteriji odnose se na postignuti uspjeh u srednjoj školi (75%), a pojedinačni kriteriji odnose se na prosjek ocjena iz predmeta: Matematika i Informatika (25%). Prijemni ispit se ne polaže.

Član 5.

U obrascu Prijave na konkurs za upis, koja se može dobiti u Studentskoj službi  ili na web stranici Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA: www.empirica.ba, kandidati moraju naznačiti studijski program na koji se žele upisati, te odabrati način studiranja: redovan studij ili studij na daljinu.

Uz prijavu se obavezno prilažu:

  • svjedočanstva o završenom I, II, III i IV razredu srednje škole, u originalu ili ovjerenoj kopiji;
  • diploma o završenoj srednjoj školi, u originalu ili ovjerenoj kopiji;
  • izvod iz matične knjige rođenih u originalu ili ovjerenoj kopiji;
  • uvjerenje o državljanstvu u originalu ili ovjerenoj kopiji;
  • prijava mjesta boravka (CIPS) u originalu ili ovjerenoj kopiji.

Kandidati koji su srednju školu završili u inostranstvu prilažu i odluku (rješenje) o nostrifikaciji diplome o završenom srednjem obrazovanju u originalu ili ovjerenoj kopiji.

Kandidati koji su strani državljani prilažu i ovjerenu kopiju pasoša.

Član 6.

Prijavu na Konkurs na propisanom obrascu, sa odgovarajućom dokumentacijom, kandidati su dužni podnijeti u utvrđenom roku lično ili preporučeno putem pošte Studentskoj službi Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčko distriktu BiH na adresu: Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčko distriktu BiH, Bulevar mira 8 (zgrada Delta I), 76100 Brčko.

Za bliža obavještenja kandidati se mogu obratiti Studentskoj službi Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA lično ili putem telefona +38735312350 i +38749230111, te putem e-maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. .

Član 7.

Prilikom upisa na Visoku školu računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA primljeni kandidati su dužni priložiti ljekarsko uvjerenje i dokaz o uplati upisnine i I. rate školarine.

Za upis primljenih kandidata na Visoku školu računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA kandidati prilažu i popunjen propisani upisni materijal:

  • prijavni list;
  • upisni list;
  • semestralni list;
  • indeks,

te dvije kolor fotografije formata 50x60 mm za indeks, a o čemu će dobiti potrebne informacije putem e-maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.  ili lično u Studentskoj službi.

Ovdje možete preuzeti  PRIJAVU NA KONKURS ZA UPIS 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA?

 

BROŠURA - VODIČ ZA STUDENTE>>>

 

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics