CILJEVI I ZADACI

Ciljevi i zadaci

Cilj Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA je pružanje kvalitetnog i upotrebljivog visokoškolskog obrazovanja prema najvišim evropskim standardima, u skladu sa Bolonjskim procesom, zahtjevima struke i tržišta rada, kroz redovan studij i studij na daljinu. Studenti Visoke škole eMPIRICA pored akademskih, stiču kvalitetna stručna znanja, vještine i kompetencije u oblasti informacijsko-komunikacijskih tehnologija i poslovanja, prvenstveno razvoju softvera, upravljanju računarskim, komunikacijskim, informacijskim i poslovnim sistemima, uz korištenje moderne opreme i programskih alata.

Ostali ciljevi su:

  • Obrazovanje što većeg broja mladih IKT stručnjaka,
  • Mogućnost produktivnog zapošljavanja, s obzirom na deficitarnost kadar,
  • Razvoj okruženja uz pomoć novih mladih budućih stručnjaka, školovanih po modernim evropskim praksama,
  • Doprinos većem uključenju Brčko distrikta u evropski akademski prostor,
  • Promocija kvalitetnog visokog obrazovanja temeljenog na ishodima učenja,
  • Razvijanje poduzetničkih i poslovnih inicijativa, te povezanost s lokalnom zajednicom,
  • Razvijanje i usklađenost sa zahtjevima strukovnih udruženja.

Zadaci Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA prate ispunjavanje navedenih ciljeva, uz osiguranje kvalitetnih nastavnih sadržaja, nastavnog osoblja, prostora, opremljenosti učionica i laboratorija, biblioteke, visokog studentskog standarda, te uspostavljanje kontakata sa potencijalnim poslodavcima. U svom radu Visoka škola eMPIRICA rukovodi se demokratskim principima, uvažavanjem različitosti, poštivanjem ljudskih i moralnih vrijednosti, te njegovanjem i razvojem akademizma. 

Upis studenata

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – zajednički studij

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA u Brčkom i Visoka škola računarstva i informatike eMPIRICOM u Tuzli potpisali su ugovore o organizovanju zajedničkih studija prvog ciklusa za sticanje DVOJNE DIPLOME za studijske programe INŽENJERSKA INFORMATIKA i POSLOVNA INFORMATIKA.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics