INŽENJERSKA INFORMATIKA

Dobro došli na Visoku školu računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA – Studirajte sa zadovoljstvom!

Cijenjeni studenti, poštovani roditelji, drage kolege, uvaženi saradnici,

U svakom društvu visokoškolske ustanove su akademske zajednice slobodnih pojedinaca – nastavnika, istraživača i studenata i  predstavljaju najprogresivniji dio društva.

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA predstavlja modernu obrazovnu i naučnu instituciju, koja permanentno radi na razvoju prestižnog imidža njegujući visok stepen akademskih, ljudskih i institucionalnih vrijednosti, oslanjajući se na sopstvene resurse.  Cilj Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA je demonstracija društvene snage, potencijala i vizije, zasnovanih na zacrtanim obrazovnim, naučno-istraživačkim  i globalnim principima. Težimo najvišem kvalitetu nastave, podizanju standarda studenata, razvoju naučno-istraživačkog rada, prilagođavanju nastavnih planova i programa Bolonjskim principima i zahtjevima tržišta rada, osiguranju kvaliteta i podizanju moralnih vrijednosti kod svakog pojedinca, kako studenta, tako i nastavnika. Trudimo se podići konkurentnost u okruženju, povezujući biznis sa naukom i obrazovanjem, kroz sticanje informatičkih znanja i vještina. Stremimo viskokom kvalitetu, upostavljamo kriterije kreiranja produktivne vizije budućnosti, omogućavamo mladim ljudima sticanje znanja koja će biti  adekvatno valorizirana u bosansko-hercegovačkom i evropskom društvu.

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA osigurava svojim studentima kvalitetan studij uz učešće domaćih ali i evropskih akademskih kapaciteta, čime se otvara još jedna dimenzija društvenog i privrednog razvoja ove regije, kao i perspektiva zainteresiranoj studentskoj populaciji, ne samo u ovoj regiji, već i znatno šire.

Metodologija učenja na daljinu u svijetu se uspješno razvija i primjenjuje dugi niz godina. Naše susjedne zemlje su ovu metodologiju prihvatile mnogo ranije, pa je vrijeme da i mi, bosanci i hercegovci, krenemo sa širom primjenom ove uspješne svjetske prakse.      

Dvojna diploma (studijski program Poslovna informatika) i priznati industrijski certifikati (studijski program Inženjerska informatika) koje ćete steći završetkom studija na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA omogućit će Vam da zaposlenje birate u Bosni i Hercegovini, zemljama regiona, kao i zemljama Evropske Unije.

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA spremna je preuzeti ulogu kreatora produktivne vizije budućnosti.

Odabirom da studirate na našoj visokoškolskoj ustanovi napravili ste pravi izbor!

DESET RAZLOGA KOJI ĆE VAS OPREDIJELITI ZA STUDIJ NA VISOKOJ ŠKOLI RAČUNARSTVA I POSLOVNIH KOMUNIKACIJA eMPIRICA >>>

 

{simplepopup}
{/simplepopup}

Upis studenata u akademskoj 2018./2019. godini

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – transnacionalni studij

Visoka škola eMPIRICA i Visoka šola za poslovne vede iz Ljubljane dobili su od Slovenačke agencije za osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju NAKVIS (www.nakvis.si) odobrenje da mogu na Visokoj školi eMPIRICA izvoditi transnacionalni studij na studijskom programu Poslovna informatika uz izdavanje dvojne BiH-SLO diplome.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics