Aktuelne vijesti

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

  • Predavači na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA su renomirani profesori i stručnjaci iz BiH, Republike Slovenije, Republike Hrvatske, Republike Srbije i Republike Austrije, koji su znanja i iskustva sticali na priznatim univerzitetima i rukovodili međunarodim projektima. 
  • Nakon diplomiranja na studijskom programu Poslovna informatika steći ćete dvojnu diplomu, iz BiH i Republike Slovenije. Uz diplomu Visoke škole eMPIRICA steći ćete i diplomu Visoke šole za poslovne vede iz Ljubljane (Ljubljana School of Business), kroz transnacionalni studij odobren od strane Nacionalne agencije Republike Slovenije za kvalitetu u visokom obrazovanju - NAKVIS.
  • U toku studija steći ćete i znanja potrebna za dobijanje priznatih industrijskih certifikata. U okviru studijskog programa Inženjerska informatika pohađat ćete besplatno CCNA program na našoj lokalnoj Cisco akademiji mrežnih tehnologija, koji je ujedno integriran u program studija. Polaganjem četiri semestralna ispita na CCNA programu istovremeno polažete i odgovarajuća četiri predmeta na studiju. Na studijskom programu Poslovna informatika pohađat ćete besplatno jedan semestar CCNA Discovery programa.
  • Promoviranje znanja i uspjeha studenata – nagrade najboljim studentima (vaučeri za sufinansiranje troškova studiranja, vaučeri za polaganje industrijskih certifikata, finansiranje učešća na edukativnim događanjima i sl.).
  • Mogućnost plaćanja školarine u 12 rata, za jednu studijsku godinu.
  • Posredovanje pri dobijanju stipendija – Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA će za svoje najbolje studente posredovati u dobijanju studentskih stipendija kod firmi koje trebaju vrhunske informatičare.
  • Studentska praksa će se obavljati u najboljim informatičkim firmama, gdje će studenti sticati kvalitetna i neophodna praktična znanja.
  • Mogućnost studiranja uz rad  - iskoristite svoje vrijeme, studirajte kad Vama odgovara. Profesionalno i kvalitetno organizovan studij na daljinu Vam to omogućava!
  • Reducirajte troškove studija – studiranjem na daljinu i korištenjem on-line obrazovnih i bibliotečkih sadržaja i pristupom renomiranim bazama podataka, smanjićete ukupne troškove studija (stanovanja, ishrane, putovanja, kupovine knjiga) – dovoljan je pristup Internetu!
  • Mogućnost zaposlenja odmah nakon diplomiranja – informatički stručnjaci su dominantno deficitaran kadar u cijelom svijetu!

Upis studenata u akademskoj 2017./2018. godini

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – transnacionalni studij

Visoka škola eMPIRICA i Visoka šola za poslovne vede iz Ljubljane dobili su od Slovenačke agencije za osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju NAKVIS (www.nakvis.si) odobrenje da mogu na Visokoj školi eMPIRICA izvoditi transnacionalni studij na studijskom programu Poslovna informatika uz izdavanje dvojne BiH-SLO diplome.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics