MISIJA

Misija

Slijedeći moderne svjetske standarde i prakse, zakonsku regulativu i akademski okvir, Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA izvodi studij u skladu s Bolonjskom reformom, po najvišim evropskim i svjetskim standardima, na principima akademizma i prema visokim moralnim vrijednostima, proizvodeći tržišno poželjan kadar mladih informatičkih stručnjaka osposobljenih da utiču na razvoj okruženja.

Princip specijalističkog studija na visokoškolskoj ustanovi jeste da obezbijedi visok kvalitet nastavnih sadržaja budućim stručnjacima koji će u svom budućem svakodnevnom radu, na osnovu teoretskih i praktičnih znanja i vještina stečenih tokom studija, primjenjivati znanja i kompetencije i stvarati dodatnu vrijednost. Specifičnost informatičkog studija jeste u nivou stečenih praktičnih i primjenjivih znanja potrebnih za svakodnevan rad. Nakon završetka Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA, diplomci će biti u stanju odmah preuzeti važne radne zadatke i direktno se uključiti u sve radne procese.

Studiranje uz rad je jedna od najvećih pogodnosti studiranja na daljinu, jer omogućava neovisnost, dakle mogućnost izvršavanja radnih zadataka, i neometano prisustvo nastavnom procesu, što pruža mogućnost visokoškolskog obrazovanja onima koji zbog radnih ili drugih obaveza ne mogu studirati na klasičan način.

Dvojna bosanskohercegovačko-slovenačka diploma omogućit će diplomcima Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA zapošljavanje u zemljama regiona, kao i zemljama Evropske Unije, što ovoj visokoškolskoj instituciji daje bitnu stratešku prednost. 

Koncept studiranja u kom studenti usvajaju i znanja potrebna za stjecanje priznatih industrijskih certifikata daje dodatnu vrijednost ovoj visokoškolskoj instituciji. 

Upis studenata u akademskoj 2019./2020. godini

Dragi budući studenti,

Sada ste u jako značajnoj fazi svog života, odlučujete o svojoj budućnosti odabirom institucije i programa studiranja, što će vam umnogome odrediti cijeli životni put i profesionalni uspjeh.

Opširnije

 

Zašto odabrati studij na Visokoj školi eMPIRICA

Visoka škola računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA nudi zaista jedinstvene studijske programe u BiH i visoko kvalitetan pristup obrazovnom procesu, u kojem se zahtjevi i potrebe studenta nalaze u fokusu.

Opširnije

 

Glavnih 10

Deset razloga koji će Vas opredijeliti za studij na Visokoj školi računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA

Opširnije

 

Dvojna diploma – transnacionalni studij

Visoka škola eMPIRICA i Visoka šola za poslovne vede iz Ljubljane dobili su od Slovenačke agencije za osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju NAKVIS (www.nakvis.si) odobrenje da mogu na Visokoj školi eMPIRICA izvoditi transnacionalni studij na studijskom programu Poslovna informatika uz izdavanje dvojne BiH-SLO diplome.

Opširnije

 

Cjenovnik - školarina koja pokriva sve troškove studija

Dragi studenti, u želji da Vam studij učinimo finansijski što prihvatljivijim, zadržavajući visok stepen kvaliteta, kreirali smo školarinu koja pokriva sve Vaše troškove tokom studija.

Opširnije

 

Ekvivalencija predmeta i priznavanje industrijskih certifikata

Vjerujemo da su se mnogi od vas već dijelom školovali na drugim visokoškolskim ustanovama. Kod nas se uvažava svako vaše znanje koje je povezano sa našim studijskim programom.

Opširnije

 

Certiport testni centar

Visoka škola eMPIRICA je od 2012. godine ovlašteni Certiport testni centar.

Opširnije
 

Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Lokalna Cisco akademija mrežnih tehnologija VS eMPIRICA

Opširnije

 

 

 

 

YouTube kanal

Web Analytics